A nevet váltó La Toya újra szereti Jackót

Vágólapra másolva!
La Toya egy Las Vegas-i szállodában debütált a Jackson Five mellett, majd 90 országban koncertezett. 1987-ben beadta a derekát, és pózolt a Playboynak - abból a számból nyolcmillió fogyott világszerte, ami rekordot jelentett. Túl van egy komoly hullámvölgyön, most új művészneve van, és ismét szereti testvéreit.
Vágólapra másolva!

"Michael ismer engem jól, tudja, hogy én a szívemben mindig vele voltam. Ő tudja, hogy mi történt, és azzal is tisztában van, hogy egy harmadik személy akarata miatt tettem valamit, az akaratom ellenére. Michael tudja, hogy az akaratom ellenére történt, és a családom tudja, hogy én nem akartam megtenni azt, amit megtettem - de egyszerűen nem tudtam nemet mondani" - magyarázta a napokban Jacko nővére. Első pillantásra értelmezhetetlen zagyvaságnak tűnhet ez a magyarázkodás, még Derrick vagy Columbo sem értelmezné elsőre - főleg annak kusza, aki nem ismeri a múltat.

Mi volt az a szörnyű tett, amit nem saját akarata miatt követett el? La Toya 1993-ban több alkalommal nyilatkozott Jacko-témában, az első gyermekmolesztálási vádak kapcsán. Ekkor az énekesnő és a Jackson-klán között komoly vita tört ki, ugyanis La Toya azzal vádolta öccsét, hogy rengeteg pénzzel lefizette a vádló fiú szüleit - ez később be is bizonyosodott, de akkor titok volt. A szakadék tovább mélyült a két fél között, mikor a nővér akkori férje és menedzsere, Jack Gordon is beszállt a vitába: a sajtónak arról nyilatkozott, hogy Jacko bérgyilkost fogad fel, ha La Toya valaha is visszatér Kaliforniába.

Ezúttal La Toya nyújt baráti (testvéri) jobbot a bajban lévő öcsnek: "Mindenkinek fontos, hogy támogassa Michaelt. Mi mögötte állunk, ezer százalékban, és ő tudja, hogy a segítség megérkezett. Az emberek túl sok olyan hírt hallanak, ami nem igaz. Szerintem senki nem tudja, hogy mi van igazából a mi családunkban. Senki nem tudja, hogy mennyire közel vagyunk mi egymáshoz" - nyilatkozta a közelmúltban La Toya a VH1-nak.

Forrás: ==
Van hasonlóság...

A művésznő végül 1997-ben elvált az őt érzelmileg zsaroló Gordontól. A férfi nagy hatással volt nejére, és igencsak erősen kontrollálta őt, állítólag a karrierjében meghozott döntések és az öcsi elleni kirohanások hátterében is ő áll. A mélypont után megpróbált talpra állni, de ez sok időt vett igénybe - még egy második személyiséget is kitalált magának. Volt olyan, hogy öltönyben, álbajusszal, álszakállal ment le egy éjszakai klubba, hogy megfigyelje az új trendet, hogy nézze a táncolókat. "Sokan azt hitték, hogy meleg vagyok. Nem tudták, hogy fiú vagyok, vagy lány. Sokan azt hitték, hogy én magam vagyok Michael Jackson" - emlékezett.

Az átöltözéssel nem ért véget a karakter változása, ugyanis nem kíván többet megszokott nevén szerepelni: ezt stigmának tartja, egy olyan címkének, mellyel már nem alkothat újat. "Egy új, fiktív névvel az emberek meghallgatják majd a zenémet és adnak még egy esélyt. Ezért elhatároztuk, hogy első kislemezem Európában Toy néven jelenik meg. Így senki nem fog asszociálni La Toya Jacksonra" - reménykedett.

"Senki nem tudja, min mentem keresztül. Még csak el sem tudják képzelni. Igazán borzasztó volt, és hosszú időn át nem tudtam tenni semmit ellene. Ráment egy évtized. De végül képes voltam újrakezdeni, és most egy pozitív életet élek. Újra el kell kezdenem az életet" - közölte "Toy".