Már repül a Duran Duran űrhajósa

2004.10.20. 9:05

Huszonegy évvel az eredeti ötös által kiadott legutóbbi stúdiólemez után a csapat visszatért, és láthatóan töretlen a rajongás irántuk, írja a VH1. A lemez érett, nagy gonddal készített anyag, a tagok pedig igencsak lelkesek.

A napokban jelent meg az Astronaut című lemezük, ennek kapcsán a New York-i Times Quare-en található Virgin Megastore környéke némiképp nehezen volt megközelíthető, ugyanis jó hatszáz rajongó - éhesen, mint a farkas - igyekezett aláíratni cédét a zenekar tagjaival. Vakuk villogtak, nők sikoltoztak, mint a régi szép időkben. Rajongóik már nem éppen tinédzserek, de a csapat tagjai sem fiatalodtak a 26 évvel ezelőtti megalakulás óta.

A Duran Duran nagy hatással volt több zenekarra, így a Killers, a Scissor Sisters és a mostanában befutott Franz Ferdinand tagjai vallották, hogy számukra igen fontos volt a Duran muzsikája, inspirálta őket. 2003-ban az MTV Video Music Awards alkalmával megkapták az életműdíjat is, akkor pedig az újabb tinibálvány, Justin Timberlake méltatta őket, innovatív és meghatározó zenéjüket.

Forrás: Red Dot

Arra a szerfelett kézenfekvő kérdésre, hogy miért állt össze ismét a csapat, Nick Rhodes válaszolt: "Azért, mert hittünk benne. Csak azért. Egyikünknek sem volt rá égető szüksége. Szóval, nem arról volt szó, hogy összegereblyézzünk még egy kis pénzt."

A basszusgitáros, John Taylor kifejezetten arra hívta fel a figyelmet, hogy a Duran Duran akkor is működött, mikor nem az eredeti ötös alkotta - ám mégiscsak így az igazi: "Ez olyan, mintha mi lennénk James Bond. Volt egy Roger Moore-féle verziónk, de Sean Connery most tért vissza!" - rukkolt elő egy filmes hasonlattal.

"Nem volt végig egy könnyű menet. Nehéz meló volt. Mielőtt Simon felhívott volna azzal a javaslattal, hogy jöjjünk össze újra, én épp rá gondoltam, arra, hogy felhívom, de nem tudtam, hogy miképp reagálna ő erre. Az, hogy ő hívott először, az egy jel volt a számomra, hogy mi egy hullámhosszon vagyunk. És Isten tudja, talán erre a jelre volt szükség" - tette hozzá Taylor.

Eredetileg Taylor arra gondolt, hogy talán elég lenne egyetlen koncert erejéig összeállni, amit sugározhatna a tévé - még egy közös lemezben is reménykedett. Ám mikor az eredeti ötös összeállt egy kisebb mulatság kedvéért a New York-i Joe's Pubban, ők maguk is meglepődtek a fogadtatáson. "Akkor tudatosodott bennem, hogy ez volt, ami hiányzott. Az energia hiányzott, ami belőlünk jön" - elmélkedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK