Jack White: előtte a mézeshetek, mögötte a Sátán

Vágólapra másolva!
A White Stripes agya, Jack White nem sokat szomorkodott volt kedvese, Renee Zellweger esküvője miatt, hanem gyorsan ő is elvette modell barátnőjét. Tette mindezt egy kenuban az Amazonason, titokban.
Vágólapra másolva!

A zenész házassága talán nem véletlen, hogy pont most lett hír, hiszen a jövő héten már világszerte boltokba kerül a White Stripes ötödik nagylemeze, a Get Behind Me Satan. White már nem először szerepel a bulvárhírekben, hiszen korábban általános publicitást kapott kapcsolata Renee Zellwegerrel is.

A színésznővel a tavalyi év végén szakítottak, és ezt követően a Bridget Jonest a vásznon életre keltő Zellweger idén májusban férjhez ment Kenny Chesney country énekeshez. Jack hetekkel később követte a példáját, és ő is a házasságot választotta: feleségül vette barátnőjét, Karen Elsont.

A 25 éves modell ha máshonnét nem, akkor a White Stripes legújabb számához, a Blue Orchidhoz készült videoklipből ismerős lehet, amint kígyók csúsznak-másznak rajta. Az Amazonas-folyón megtartott szertartást egy sámán vezette, és mindehhez csak egy kenu szolgált helyszín gyanánt. Ezután egy katolikus templomban is megerősítették a frigyet, méghozzá a szintén brazíliai Manausban.

Az egyik tanú egyébként Meg White volt, a kéttagú White Stripes dobosa, aki ugyan állítólag Jack nővére, de egyes okiratok tanúbizonysága szerint négy évig korábban házasságban éltek egymással, és 2000-ben váltak el.

A blues és a rock sajátosan minimalista keverékével feltűnő White Stripes 2001-ben kerültek a figyelem középpontjába, és azóta szép lassan a legelismertebb és -népszerűbb mai zenekarok közé kerültek. A mindössze két hét alatt felvett új lemezük vélhetően tovább erősíti majd ezt a pozíciójukat.