Vágólapra másolva!
Egy eddig ismeretlen, kereskedelmi forgalomba nem került szalagot találtak Bob Dylan dalaival, abból az időből, amikor a folk egyik legnagyobb költője és előadója még ismeretlen volt.
Vágólapra másolva!

Dylan egy minneapolisi apartmanban énekelt különböző folk-dalokat az ötvenes-hatvanas évek fordulóján. A szalag a dalokkal 1960 óta egy helyi lakos, bizonyos Cleve Petersen tulajdonában volt, aki most Minnesota állam történelmi könyvtárának adományozta azt.

Pettersen azokban az években sűrű vendég volt a különféle minneapolisi kávézókban, és az egyik ilyen vendéglátóhelyen ismerkedett össze az akkor még teljesen kezdő Bob Dylannel, aki megengedte, hogy újdonsült barátja orsós magnóján rögzítse dalait.

Dylan e nevezetes szalagján a következő számok hallhatók: Blues Yodel No. 8, Come, See Jerusalem, San Francisco Bay Blues, I'm a Gambler, Talkin' Merchant Marine, Talkin' Hugh Brown, Talkin' Lobbyist, Red Rosey Bush, Johnny I Hardly Knew You, Jesus Christ, Streets of Glory és a K. C. Moan. A dalok egyike sem Bob Dylan szerzeménye.

A könyvtárban bárki meghallgathatja ezeket a nevezetes felvételeket, másolat készítésére azonban nincs lehetőség. Talán egyszer - jó pénzért - megenyhül a könyvtár szigora, és akkor a rajongók szélesebb köre ismerkedhet meg a Dylan-ritkaságokkal.