R. Kelly újra a zenére fókuszál

Vágólapra másolva!
R. Kelly új albuma előtt piacra dob egy kislemezt: némi hezitálás után a Sex in the Kitchen című dalra esett a választás. A kilencvenes évek egyik legkeresettebb férfi szólóelőadója rövidesen klipet is készít hozzá.
Vágólapra másolva!

A Kelly ügyeit intéző Wayne Williams szerint a lemez egy "őrült album", és akik már hallották az új dalokat, azokra nagy hatással volt a zene. Bár a nagylemeznek még nincs hivatalos címe, Williams szerint egy "nagyon szexi albumról" van szó. "El kell, hogy mondjam, hogy van egy másik dal, ami tényleg őrületes, és nehéz leírni. Nagy meglepetés lesz. ha valaki úgy véli, hogy a Sex in the Kitchen lenyűgöző, akkor az csak várjon, hogy meghallgassa ezt a számot. Kellynek nagyon sok anyaga van a lemezre" - magyarázta.

A lelkes magasztalást, vidám beharangozót leszámítva Williams az mtv.com-nak sem volt hajlandó elárulni sokkal több részletet a nagylemezről, csak homályos utalásokat tett arra vonatkozóan, hogy Kelly néhány chicagói művésszel "és az ország más pontjáról jött rapperekkel" dolgozik együtt.

Az eredetileg Steven Williams néven született zenész 1992-ben tűnt fel (ebben az évben jelentette meg a Born Into the 90's című debütáló albumát), korai zenéje sajátos egyvelege volt a funkynak, a hip-hopnak, a R&B-nak, a soulnak. 1995-ben Michael Jacksonnal is dolgozott együtt, ő írta a You Are Not Alone című dalt és volt egyben ennek producere is. Ugyanabban az éveben jelentette meg az R. Kelly címet viselő lemezét is, ezzel már a csúcsok közelébe jutott: négymillió kópia fogyott belőle világszerte.

Tavaly inkább botrányai miatt szerepelt a címlapokon: 2004 márciusában R. Kelly részsikerrel büszkélkedhetett bírósági tárgyalása után, mivel az ellene felhozott huszonegy rendbeli, gyermekpornográfiai vádak közül hetet elejtettek. A vád a rapper lakásában még 2002-ben lefoglalt fotókon alapult, ám a bíró megítélése szerint a hatóságnak erre nem volt felhatalmazása, mivel a házkutatás elrendelésének alapjául szolgáló bizonyítékok elégtelennek bizonyultak. Az ügyet vizsgáló Dennis Maloney bíró a rendőrségi akciót jogtalannak nyilvánította, így a képek nem használhatóak fel bizonyítékként R Kelly ellen. A döntés nyomán az énekest felmentették.