Nem tud lovagolni Madonna, mégis tuti befutó

Vágólapra másolva!
Madonna szülinapi lovasbalesete után, csak a karrierje maradt töretlen. Szerte a világon igazolják ezt a heti albumeladási adatok. A tengerentúlon egy igazi bálványt, míg Angliában a '90-es évek legnépszerűbb fiúbandáját küldték a táncparkettre vele egy időben. Viszont ott az ő vallomásai bizonyultak a legkelendőbbnek mindenütt.
Vágólapra másolva!

Amerikában az egykori Material Girl új albuma könnyedén maga mögé utasította az idei American Idol nyertesének, Carrie Underwoodnak a debütáló lemezét. Az ottani Megasztár győztese, elődeivel ellentétben nem a pop-rock (Kelly Clarkson), vagy az R&B (Ruben Studdard, Fantasia) műfajt választotta legfőbb zenei irányzatnak albumán, hanem az Államokban nagyon kelendő countryt. Őt követi a múlt heti első helyezett korongja, a szintén countryban utazó Kenny Chesney.

Az idei év talán legnagyobb visszatérőjének, Mariah Carey-nek az albumát is újracsomagolták az ünnepek közeledtével. Mimi lemezét kiegészítették négy extra dallal, a DVD-s verzión pedig megtalálhatók az - eddig csak Amerikában 4 millió példányban elkelt - albumról kiadott dalokhoz készült videoklipek is. Az új kiadásnak köszönhetően tizenegy helyet javított a pop-díva, így most a negyedik.

Új még a top 10-ben a hét legjobban kezdő countrylemeze, a Big & Rich duó Comin' to Your City-je, amelyről a címadó dal a Hot 100 legmagasabb új belépője. Az idei díjzápor záró akkordjaként kedden, az American Music Awards-on még két szobrocskát begyűjtő punk-rock csapat, a Green Day kezdett a 8. helyen. A koncertlemez / DVD felvételeit idén, júniusban rögzítették Angliában. A Nickelback a héten még maradt a Top 10-ben legújabb lemezével, amiről már az Animals-t is játsszák a rockadók odaát.

Visszatért Martina McBride pár hete megjelent, Timeless című, country klasszikusokat felvonultató albuma a legjobb tíz közé. A lemez Johnny Cashtől és Tammy Wynette-től is tartalmaz egy-egy időtlen slágert, most azonban, az egykori Lynn Anderson szerzemény, az (I Never Promised You a) Rose Garden forog róla a legtöbbet a country-rádiókban. Míg az öreg kontinensen Ancora című lemezével hódít az Il Divo, Amerikában a karácsonyi dalokat tartalmazó The Christmas Collection-nel kerültek a legjobb húsz közé. Ugyanide tért vissza a Sugarland, amelynek énekesnője, Jennifer Nettles Bon Jovival lépett fel nemrég, továbbá Nicole Kidman barátja, Keith Urban a Be Here című, több mint egy éves albumával, valamint Johnny Cash legutóbbi lemeze, akit egyébként most Joaquin Phoenix alakít a Walk the Line címmel vetített, életrajzi drámában.

Az új helyezettek között találjuk Ginuwine legújabb albumát, a Back II da Basics-et. A színesbőrű énekes, még 1996-ban lovagolt be a Pony-val az R&B-rajongók szivébe. Bruce Springsteent idén, már másodszor üdvözölhetjük az első húszban: a Boss áprilisi listavezető korongja után most, a harminc évvel ezelőtt megjelent Born to Run került ismét a boltok polcaira két DVD kíséretében. A legjobbak közt debütált Armando Christian Pérez, ismertebb nevén Pitbull új hanghordozója is. A kubai-amerikai rapper szerepelt már a 2003-as Halálosabb iramban 2 (Fast 2 Furious) filmzene albumán is. Az első ötvenben újként szereplő előadók sorát, a '60-as évek végétől zenélő Jimmy Buffett és a független zene sztárzenekara, a Wilco egy-egy koncertlemeze zárja. Ezen kívül érdemes szót ejteni a listán tartózkodó countrylemezek javuló helyezéséről. Ennek oka, a november 15-én, immár 39. alkalommal megtartott CMA (Country Music Association) díjkiosztó, amelyen a műfaj kiválóságait díjazzák évről-évre, ahol idén, a fent említett új-zélandi születésű Keith Urban, két díjat vehetett át.