Tehetségek új utakon: második forduló

Vágólapra másolva!
Bakonybéltől Mánfáig, Győrtől Debrecenig, Szegedtől Pécsig számos hazai településről érkezett jelentkező a Roots & Routes tehetségkutató program első fordulójára. A második fordulóra - a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel - június 20-ig várják a szervezők a jelentkezéseket.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, A ROOTS&ROUTES keresi, inspirálja és képzi azokat a tehetséges fiatal zenészeket, táncosokat és médiamunkásokat, akik egyébként nem biztos, hogy utat találnak a nevesebb színpadokra, médiaintézetekbe és művészeti iskolákba. A ROOTS &ROUTES egy, a kulturális, jóléti és fiatalokkal foglalkozó szervezetek közötti együttműködés, melynek során a média és a művészetek tapasztalt képviselői segítik a fiatal tehetségeket képességeik fejlesztésében, felkészítve őket a nyilvános megmérettetésre. Hollandiából indult az ötlete a ROOTS&ROUTES programsorozatnak, ami immár nyolc európai országot, köztünk hazánkat öleli fel.

Az első hazai fordulóra közel 150 jelentkezés érkezett, közülük a szakzsűri 20 főt a zenei, 10-10 főt a tánc- illetve média kurzusra választott ki. A mesterkurzus résztvevői Budapesten, a Gödör Klubban tartottak nagy sikerű bemutatót.

A programsorozat magyarországi mesterkurzusain - többek mellett - Ricsi Pí és Qka Mc, DJ Bootsie, Jamie Winchester, Emilió és - Sub Bass Monster, a Ladánybene 27 és Szentpétery Csilla producereként is ismert - Deseő Balázs tart majd előadást a zenészhallgatóknak. A táncosokat Angelus Iván, táncművész, táncpedagógus és Farkas Zoltán "Batyu" néptánc-művész oktatja s a médiahallgatókat a Nagy Könyv és sok egyéb tévéprodukció ismert szerkesztő-műsorvezetője, Lévai Balázs és az általa felkért szakember-gárda képzi majd, mások mellett Fazekas Bence, Baross Gábor díjas operatőr-rendező és Kőrösi András operatőr.

A program finanszírozója az EU Culture 2000 alapja. Partnerei a Jövő Háza, a Gödör Klub, az A38, a Roland, a Trafó és a Műhely Alapítvány.

További információ:

E-mail: [email protected]
Web: www.tehetsegek.hu
Tel: 06 1 372 0667
Cím: BP., XI. ker. Orlay .u 5-7.

(x)