Hallgasd meg az új Red Hot Chili Peppers-album első öt számát!

Vágólapra másolva!
Jövő héten jelenik meg a Red Hot Chili Peppers régóta vár új albuma, amely mindjárt egy duplalemez, 28 vadonatúj Chili-dallal. A Stadium Arcadiumot a megjelenése hetében teljesen egészében is meg lehet majd hallgatni az [origo]-n, de addig is érd be az album első öt dalával, melyeket csak itt hallhatsz csütörtök délutántól péntek délutánig!
Vágólapra másolva!

A Stadium Arcadium heroikus vállalkozás, és talán az eddigi legnagyobb kihívást jelenti a zenekar történetében, hiszen a Red Hot Chili Peppers most jelenteti meg az első duplalemezét. A két külön album saját nevet is kapott: van egy Jupiter és van egy Mars névre keresztelt CD, és ha ezeket összeadjuk, akkor megkapjuk a Stadium Arcadium-ot.

Az együttes még tavaly márciusban kezdte el az album felvételi munkáit, méghozzá ugyanabban a Hollywood Hills-i házban, ahol a BloodSugarSexMagik című, átütő sikert jelentő album is készült 1991-ben. Sőt, hogy a hasonlóság még nagyobb legyen, a lemez producere is ugyanúgy a nagy tekintélyű Rick Rubin, aki a Beastie Boystól kezdve a Run DMC-n és Johnny Cashen át a System Of A Downig számos zenei stílusban segédkezett már maradandó értékű albumok elkészítésében.

"Úgy terveztük, hogy tizenhárom dalt teszünk majd a lemezre, de mint mindig, amikor ilyesmit határozunk el, most is harmincnál több szám lett a dologból" - mondta a lemez születéséről az énekes, Anthony Kiedis. "A különbség most az, hogy megszerettük ezeket a számokat és be is fejeztük őket, és végül még az is nehéz volt, hogy huszonnyolcat kiválogassunk közülük."

Hogy ez mennyire volt jó ötlet, az majd később kiderül, most viszont az album első öt dala hallgatható meg csütörtök délután 5-től péntek délutánig az [origo]-n.