Phil Collins visszatér a Genesisbe

Vágólapra másolva!
Ha minden igaz, rövidesen hivatalosan is bejelentik, hogy a legsikeresebb felállásában fog újra koncertezni a brit rocktrió, ami azt jelenti, Phil Collins visszatér a Genesisbe.
Vágólapra másolva!

A zenekar rövidesen véglegesíti a koncertek időpontjait, és egy új lemez készítését sem zárják ki a tagok, vagyis az énekes-dobos, Phil Collins mellett a gitáros Mike Rutherford és a billentyűs Tony Banks.

A Genesis eredeti felállásának énekese, Peter Gabriel a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a maga részéről kihagyja az újjáalakulást: "Beszélgettünk erről, de végül úgy döntöttem, hogy nem akarok részt venni ebben" - mondta a zenekarból 1975-ben kilépett, és szólóban is sikeres énekes.

"Egyébként nagyon örülök, hogy megcsinálják" - folytatta Gabriel. "Nem azt jelenti, hogy örökre kizártam a visszatérés lehetőségét, de most az új anyagomon szeretnék dolgozni."

A brit Genesis pályafutása során több mint 150 millió lemezt adott el világszerte, és első lemeze, az 1969-es From Genesis To Revelation még nem keltett nagy feltűnést, ám aztán fokozatosan változott a helyzet. A kezdetben még a progresszív rock nagyágyúi közé tartozó együttes később a műfaj legnépszerűbb előadói közé került, lemezei (Foxtrot, Selling England By The Pound, The Lamb Lies Down On Broadway) kritikai és közönségsikernek bizonyultak.

Forrás: Red Dot

Peter Gabriel kilépése után az addigi dobos, Phil Collins lett a Genesis frontembere, és főként neki szokás tulajdonítani, hogy az együttes fokozatosan populárisabb zenére tért át, és későbbi lemezei (Duke, Abacab, Invisible Touch, We Can't Dance) világszerte hatalmas példányszámban keltek el. A Genesis a slágerlistákat is meghódította popos kislemezeivel és a hozzájuk tartozó ötletes videoklipekkel, ám végül Collins szólóban is olyan népszerű volt, hogy a kilencvenes évek közepén kilépett a zenekarból.

Utódja a Stiltskin volt énekese, Ray Wilson lett, ám a vele készített 1997-es album (Calling All Stations) nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így Banks és Rutherford határozatlan időre szüneteltették a közös munkát, és korábban cáfolták az újjáalakulásról szóló pletykákat is.