A Sex Pistols jubileumi koncertre készül

Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy a Sex Pistols újra összeáll egy koncert erejéig. Never Mind The Bollocks című lemeze harmincéves évfordulója alkalmából november 8-án a londoni Brixton Academyn lép színpadra a legendás punkbanda.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi jubileumi koncertre készül a Sex Pistols csapata.

A zenekar Never Mind The Bollocks címet viselő albuma épp 30 évvel ezelőtt került a lemezboltok polcaira, amit most egy koncerttel kívánnak megünnepelni, méghozzá november 8-án a londoni Brixton Academyn. A punkbanda összeállásának híréről egyébként már régóta duruzsolnak, de mostanra a frontember, Johnny Rotten (vagyis John Lydon) is megerősítette a hírt a NME.com oldalán. "Talán mert mindannyian londoniak vagyunk, de azt hiszem, nem is létezne a Sex Pistols a régi kedves London városa nélkül" - így kommentálta a koncert helyszínének választását az énekes.

A Sex Pistols 1975-ben alakult meg Londonban, majd alig három évre rá, 1978-ban döntött a feloszlás mellett. 1996-ban állt újra össze a banda, utoljára pedig 2003-ban koncertezett a négyes. A tervek szerint most a még élő tagok közül mind a négyen - John Lydon, Steve Jones, Paul Cook and Glen Matlock - színpadra lépnek ezen a különleges estén.

A Never Mind The Bollocks 1977-ben látott napvilágot, és mai napig a rocktörténelem egyik meghatározó korongja. Többek között ezen a lemezen találhatók meg a God Save The Queen, az Anarchy In The UK vagy a Pretty Vacant című klasszikus Sex Pistols-számok. A hírek szerint a jubileumi koncerttel egy időben pedig a lemez is újrakiadásra kerül.