A Led Zeppelin életműve is digitális lesz

Vágólapra másolva!
Sok év várakozás után  a  Led Zeppelin is végre elérhetővé teszi digitálisan is eddigi hanghordozóit. November 13.-tól ugyanis a teljes Zeppelin-katalógus megvásárolható lesz a világ összes digitális zeneáruházában.
Vágólapra másolva!

Végre a szakma nagy öregjei is kezdik belátni, hogy nincs miért ódzkodniuk a zeneipar digitális oldala adta lehetőségeitől. A Beatles és Paul McCartney után most a Led Zeppelin jelentette be, hogy kiadóján a Warner Music Groupon keresztül összes eddig megjelent hanghordozóját november 13.-tól bárki megvásárolhatja a nagyobb digitális letöltő oldalakról.

"Mindannyian örömmel jelentjük be, hogy a Led Zeppelin teljes zenei katalógusa mostantól már digitálisan is megszerezhető lesz" - nyilatkozta Jimmy Page a zenekar sajtóközleményében.

A brit rockbanda ezenkívül egy amerikai mobiltartalom szolgáltatóval, a Verizon Wireless-szel közösen hivatalos csengőhangokat és teljes szám letöltésre szakosodott projektet tervez. A világ valamennyi nagyobb letöltő oldala egyébként ugyanazon a napon, tehát november 13.-tól kapja meg digitális formátumban a Led Zeppelin-katalógust.

A digitális piacon való debütjükkel egyszerre a Warner egy 24 dalos dupla CD-t jelentet meg Mothership címmel, ami a zenekar 12 éves karrierét foglalja össze. November 20-án pedig a The Song Remains The Same című lemezük újrakevert, újramaszterelt verziója is boltokba kerül, méghozzá hat új dallal kiegészülve, melyek az eredeti hanghordozón nem voltak megtalálhatóak. A banda körüli lemezmegjelenéseknek igazi apropója mégis csak az lesz, hogy november 26-án a londoni O2 Arénában újra színpadra áll a Led Zeppelin. Az eseményt az Atlantic Records alapítójának, múlt októberben elhunyt Ahmet Ertegun emlékének szánják. Ahmet figyelt fel annak idején a zenekarra és szerződtette őket 1968-ban az Atlantichoz, amelyhez a Led Zep végig hűséges is maradt.