Szuperproducerrel erősít a Coldplay

Vágólapra másolva!
A legnépszerűbb mai brit zenekarok egyike várhatóan idén jelenteti meg az X&Y album folytatását, és ebben a legendás Brian Eno lesz a segítőtársuk.
Vágólapra másolva!

A hírt maga Eno jelentette be egy rádióinterjúban, bár az együttes részéről ezt még senki nem erősítette meg hivatalosan. A Billboard tavaly decemberben jelentette be, hogy a Coldplay új lemeze még várhatóan 2007-ben a boltokba kerül, bár ennél több részletet a zenekar nem árult el, sőt, nem is kommentálta a hírt.

Brian Eno a brit Radio 4 adásában beszélt a közös munkáról a Coldplayjel: "Együtt dolgozom a Coldplayjel, és én leszek a következő album producere. Szerintem a lemez nagyon eredeti lesz, és nagyon különbözni fog az eddigiektől" - mondta a rockszakma egyik legnagyobb tekintélyű producere, aki arra sem felejtett el kitérni, hogy a lemez kerülni fogja az összes jelenleg divatos áramlatot.

"Nemrég említettem pont David Byrne-nek, hogy a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy a lemez hangzása a Talking Heads zenéjét idézze" - utalva arra, hogy manapság számos együttes utal vissza Byrne nagy hatású együttesére.

Eno zenészpályafutását a Roxy Musicban kezdte, majd kiválva a zenekarból szólókarrierbe kezdett. Igazán azonban más előadókkal való együttműködése révén lett az egyik legkeresettebb producer: a Talking Headsen kívül például David Bowie, a U2 vagy tavaly Paul Simon elismert lemezein működött közre.

A Coldplay jelenleg dél-amerikai turnéjára készül: február-márciusban több koncertet is ad a zenekar a kontinensen, és ezeken a hírek szerint néhány új szerzemény is hallható lesz majd.