Kirúgta kiadója az All Saintset

Vágólapra másolva!
A látványosan rossz lemezeladások és gyenge listás eredmények miatt a Parlophone kiadó felbontotta az All Saintsszel kötött szerződését. Az újjáalakult lánycsapat öt évvel feloszlása után állt ismét össze 2006 őszén.
Vágólapra másolva!

A Parlophone kiadó - az EMI egyik alkiadója - felbontotta szerződését az All Saints lánycsapatával. A Melanie Blatt, Shaznay Lewis és az Appleton testvérpár, Nicole és Natalie alkotta négyes múlt év januárjában jelentette be újjáalakulását, kereken öt évvel feloszlásuk után. A lányok sikerében reménykedve a Parlophone ajánlott lemezszerződést a csapatnak, akik 2006 novemberében hozták ki új korongjukat Studio 1 címmel, valamint az első maxis dalt, a Rock Steady-t. Ugyan utóbbi dal jó eredményeket mutatott fel, a rádiós listák dobogós helyéig jutott, viszont a lemez nem váltotta be a hozzá fűzőtt reményeket, az angol lista 40. helyét sikerült elcsípnie, ami óriási kudarcnak számított a lányok korábbi sikerlemezei után.

Ezután még egy maxival próbálkozott a lemezkiadójuk, amely a Chick Fit című dalt még kihozta február végén, ámbár túl sok reményt nem fűztek hozzá, így az csak digitális maxiként jelent meg a piacon. A Parlophone a végső döntést azután hozta meg, hogy a kislemez múlt hétvégén a top75-be sem jutott be. A kiadó az alábbi nyilatkozattal köszönt el a lányoktól: "Mind a kiadó, mind pedig az együttes büszke a lemezre. Az All Saints izgatottan várja a folytatást, a Parlophone pedig sok sikert kíván nekik a jövőre nézve."

Az All Saints a hírek szerint továbbra is folytatni kívánja lemeze promótálását Európában, és mint az új album teljes jogtulajdonosa további kislemezeket is hozhatnak ki a korongról és klipesíthetnek meg kedvük szerint. Az idei terveik között szerepel még a Scar című dal maxira való kimásolása, de ez még számos anyagi kérdés függvénye. A csapat alapítója és fő zenei vezetője, Shaznay Lewis úgy nyilatkozott, hogy a kiadótól való elválás után sem kívánnak a feloszlásra gondolni, sőt még az idén stúdióba vonulnak William Orbittal, aki a korábbi lemezük egyik segítőtársa volt, hogy új anyagot rögzítsenek.

Az All Saints 1993-ban alakult, és a nevét egy londoni stúdióról vette. A lányoknak az első slágerükre 1997-ig kellett várniuk, és 2001-es feloszlásukig öt dallal is vezették a brit listát: a Never Ever, az Under The Bridge feldolgozása, a Bootie Call, a Pure Shores vagy a Black Coffee a hazai rádiókból is ismerős lehet. Pályafutásának négy éve alatt 10 millió albumot adott el világszerte, Pure Shores című - A part című film betétdalaként is ismert - kislemezükből fogyott a legtöbb 2000-ben, Angliában. Az All Saints volt a legdögösebb girl group (és az egyetlen, amelynek sikerült meghódítania a finnyásabb zenei közönséget is), a Spice Girls egyetlen komoly vetélytársa, illetve érettebb, sikkesebb és kihívóbb alternatívája.

A négy tag később szólóban is elért kisebb-nagyobb sikereket, de igazából nem tudták megismételni az All Saints diadalmenetét - vélhetően ez is siettette az újjáalakulást.