Madonna és a Red Hot Chili Peppers vállvetve a klímaváltozás ellen

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a Live Earth monstre koncert londoni fellépőinek névsorát. Július 7-én a brit főváros mellett még a világ több nagyvárosában is tartanak majd koncerteket sztárfellépőkkel, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. Igazi sztárparádé várható, annyi biztos.
Vágólapra másolva!

Madonna, a Red Hot Chili Peppers és a Genesis lesznek a legnagyobb nevek a nemrég újjávarázsolt Wembley-stadionban július 7-én a Live Earth koncerten, mely a két évvel azelőtti Live 8-hez hasonlóan nagyszabású rendezvény lesz. A Wembleyn kívül aznap koncertek lesznek még Sanghajban, Johannesburgban, Sydneyben, illetve japán, brazil és amerikai nagyvárosokban is. Az eseményen összesen száznál is több előadó lép majd föl.

Elsőként a londoni programot hozták nyilvánosságra a szervezők, és igencsak feladták a leckét a többi helyszínnek, hiszen rendkívül erős mezőny gyűlik össze a Wembleyben. A már említetteken kívül fellép még a Duran Duran, a Keane, a Snow Patrol, a Beastie Boys, a Razorlight, a Black Eyed Peas, a Bloc Party, Corinne Bailey-Rae, Damien Rice, David Gray, a Foo Fighters, James Blunt, John Legend és Paolo Nutini, de nem lenne meglepő, ha még néhány nagy név csatlakozna hozzájuk júliusig.

"Ez a monstre felhozatal a biztosíték rá, hogy a Live Earth beváltja majd a hozzá fűzött reményeinket, vagyis összehozza az embereket a világ minden tájáról, hogy közösen küzdjünk a Föld környezeti változásai ellen" - mondta a rendezvény főszervezője, Kevin Wall.

A szervezők reményei szerint aznap kétmilliárdan fogják követni tévén, rádión vagy online a 24 órás koncertet. A Live Earth egyébként az Al Gore volt amerikai alelnök fővédnöksége alatt megalakuló SOS (Save Our Selves) kampány részeként kerül majd megrendezésre.