Ákos és Rúzsa Magdi duettet énekel

Vágólapra másolva!
Az idei VIVA COMET-gálán szokatlan párost láthat majd a közönség: Ákos közös fellépése a Megasztár-győztes Rúzsa Magdival biztosan sokakat meglep majd.
Vágólapra másolva!

A június 21-ére tervezett VIVA COMET-díjátadón a szokásoknak megfelelően öt kategóriában díjazzák a hazai popzene legsikeresebbjeit, valamint a magyar könnyűzenéért díjban részesül a 25 éves jubileumát ünneplő R-Go.

A díjátadó gála vélhetően legnagyobb érdeklődésre számot tartó fellépésének viszont Ákos és Rúzsa Magdi duettje várható. Nem jellemző egyébként, hogy Ákos túl sok hasonló fellépést vállalna: közel tíz éve is megvan már, hogy Kentaurral, valamint vokalistájával, Tunyogi Orsival adott elő közösen egy-egy dalt. Ezt a nem mindennapi duettet is kifejezetten erre az eseményre vállalta el, de nagyobb hezitálás nem előzte meg a felkérést, állítása szerint az énekesnő tehetsége maximálisan meggyőzte őt.

"Magdi óriási hang, nagyon tehetséges lány, azt becsülöm benne leginkább, hogy helyén van a szíve. Ekkora sajtónyilvánosságba, állandó nyomásba bele lehet rokkanni, vele mégsem ez történt: tetszik a tartása, szimpatikusak a nyilatkozatai. Ezért vállaltam szívesen a duettet" - mondta az [origo]-nak Ákos.

De hogy szíve szerint kivel lépne még az életben színpadra? "A duett nem az én műfajom, ennek ellenére Suzanne Vegával minden magyarországi koncertjén együtt énekeltem, csak ő nem tudta. Peter Gabriellel szívesen elnyomnám a Mercy Street című számot például, rocktörténeti esemény lenne, főleg nekem. Kaszás Attilával szeretnék együtt énekelni, bármit, de úgy, hogy ő is él, meg én is" - fűzte hozzá az énekes.

A gálán a tervek szerint Ákos legutóbbi kislemezes dalát, a Minden most kezdődik el-t fogják közösen előadni. A maxi egyébként a soralbumhoz, a Még közelebb-hez hasonlóan platinastátuszt ért el, amire kislemez esetében a rendszerváltás óta nem igazán került sor. Ákos és Rúzsa Magdi is jelölt egyébként több kategóriában díjra az eseményen, melyet a SYMA Csarnokban rendeznek majd. A fellépés Ákosnak egyben bemelegítő is lesz a nyári koncertsorozathoz, mivel alig pár napra rá, július 5-én a soproni VOLT-os koncertjével startol a Még közelebb-turné 2007-es nyári szakasza. Több ismert fesztiválon is tiszteletét teszi, így a szegedi SZIN-en és a sitkei Kápolna Fesztiválon is ott lesz, sőt Erdélybe is visszatér a nyáron, ezúttal a Félsziget Fesztivál felkérésére mondott igent, Marosvásárhelyen koncertezik zenekarával.