Rihanna és Timberlake tarolt, Britney bukott a díjkiosztón

Vágólapra másolva!
Vasárnap éjjel Las Vegasban adták át a Music TV idei elismeréseit. Az est két legnagyobb győztese Justin Timberlake és Rihanna lett, de a díjátadó leginkább várt eseménye mégiscsak Britney Spears visszatérése volt, aki legújabb dalát, a Gimme More-t adta elő, nem túl meggyőzően.
Vágólapra másolva!

A papírforma ezúttal is érvényesült az MTV VMA díjkiosztóján, amire magyar idő szerint múlt éjjel került sor a Las Vegas-i Palms Casinóban.

A két legtöbb jelöléssel Justin Timberlake és Beyoncé nézhetett az est elébe, de ezúttal Rihannának sikerült több kategóriában is kiütnie a Destiny's Child szólóban is befutott énekesnőjét. Kislemeze, az Umbrella lett az év legütősebb maxija, de a díjkiosztó egyik legfontosabb díját, az év videoklipjének járó elismerést is Rihanna hozhatta haza az Umbrellá- ért. Az év énekesnőjének a Black Eyed Peas frontasszonyát, Fergie-t választották meg, aki személyesen nem vett részt a gálán az együttese jelenleg is tartó turnéja miatt. Justin Timberlake pedig a kategória férfi verzióját érdemelte ki, valamint egy vadonatúj - idén bevezetésre került - díjat, a "Quadruple Threat Award"-ot is ő kapta meg. Videoklipje, a What Goes Around ... Comes Around lett az év rendezése, míg a legjobb koreográfiát is Justin klipjében, a Let Me Talk to You/My Love-ban látta a szakmai zsűri. Beyoncé egyedüli díját most Shakirával karöltve vehette át, hiszen a közös dalukat, a Beautiful Liar-t tartották az év legjobb együttműködésének. Az év együttese a Fall Out Boy, míg a felfedezett a Gym Class Heroes lett Amerikában.

A műsor talán leginkább várt eseménye Britney Spears előre beharangozott fellépése volt, hiszen az énekesnő nyitotta meg vadonatúj dalával, a Gimme More-ral a több órás díjkiosztót. Sokan félve várták Britney visszatérését, hiszen az utóbbi időben csak botrányaitól volt hangos a nemzetközi sajtó, és annyira ugyan sikerült összeszednie magát az egykori pophercegnőnek, hogy három év után újra színpadra állhasson egy ilyen nagy nyilvánosságot kapó eseményen. Ismét szőkén lépett a színpadra, hogy novemberre tervezett új lemezének felvezető dalát előadja, ám a fellépését szinte minden sajtóorgánum botrányosan rossznak minősítette, külön kiemelve, hogy Britney még arra sem vette a fáradságot, hogy legalább a playbackről szóló énekkel szinkronban tátogjon.

Britney fellépése a gálán

Őt követte Chris Brown Charlie Chaplinnek öltözve, aki Wall To Wall című dalában mutatta be újfent tánctudását. Erre már csak Rihanna tudott rátenni egy lapáttal, aki fekete lakkruhában és tűsarkúkban adta elő az Umbrellá-t. Rajtuk kívül fellépett a Linkin Park, amely a legújabb kislemezes dalát, a Bleed It Out-ot vitte el a gálára, de hosszas hallgatás után szintén itt mutatta be vadiúj szerzeményét Alicia Keys is. A Fall Out Boy és a Foo Fighters mellett Kanye West, sőt 50 Cent is mikrofont ragadott az est folyamán. Fifytnek Justin Timberlake is besegített az Ayo Technology-ban, de nem maradt otthon Nelly Furtado sem, aki most szőke hajszínnel lepte meg a nagyérdeműt. Szintén nagy visszatérőként ünnepelte a közönség Dr. Dre-t, aki már egy jó ideje új lemez munkálatai miatt távol tartotta magát a rivaldafénytől. Végre most némi ízelítővel a Detox címre hallgató új anyagából lépett színpadra. Egy kisebb balhé idénre is jutott a médiának, hiszen Pamela Anderson exférjei, Tommy Lee és Kid Rock egymásnak ugrottak a buli vége felé.

Az idei díjazottak:

Az év kislemeze: Rihanna featuring Jay-Z - "Umbrella"
Quadruple Threat - díj : Justin Timberlake
A legjobb együttműködés: Beyonce featuring Shakira - "Beautiful Liar"
Az év férfi előadója: Justin Timberlake
Az év női előadója: Fergie
A legjobb csapat: Fall Out Boy
A legjobb új előadó: Gym Class Heroes
Az év videóklipje: Rihanna featuring Jay-Z - "Umbrella"
A legjobb vágás: Ken Mowe - Gnarls Barkley "Smiley Faces" klipje
A legjobb rendezés: Samuel Bayer- Justin Timberlake "What Goes Around ... Comes Around"
A legjobb koreográfia: Marty Kudelka - Justin Timberlake "Let Me Talk to You/My Love"