Prince perrel fenyegeti a rajongóit

Vágólapra másolva!
Prince perrel fenyegette meg rajongói weboldalait. Szerinte ugyanis nem használhatják fel a róla készült fotókat. Az egyik Prince-rajongói tábor, a Prince Fans United szerint az énekes mindenfajta kritikát szeretne megszűrni ezeken az oldalakon, szerintük a szabad véleménynyilvánítást is szeretné megakadályozni, amit azért ő sem tehet meg.
Vágólapra másolva!

Prince érdekes lépésre szánta el magát. Az eddig általa támogatott rajongói honlapjait most arra kérte, hogy azonnal távolítsák el a róla készült fotókat, a lemezborítókat, valamint a dalszövegeit. Ha ezt nem teszik, az énekes jogi útra tereli az ügyet. Rajongóiból mindez nem kevés felháborodást váltott ki, a Prince Fans United elnevezésű rajongói kör szerint a művész már semmilyen kritikát nem tűr el ezeken a honlapokon, és szerintük nagyban korlátozza a szabad véleménynyilvánítást. Mindeközben a sztár kérésében végrehajtó szerepet játszó Web Sheriff nevű angol cég szerint ez egyáltalán nem a rajongók megfélemlítését szolgálja. Prince az elmúlt időszakban már hozott hasonló döntéseket, amikor a YouTube-ot kérte meg, hogy a londoni koncertjéről készült klipeket távolítsák el.

"Jelenleg egy vitás ügyről tudunk, ahol olyan Prince-ről készült fotókat kértünk, hogy szedjenek le, amelyek jogilag a művészhez tartoznak. Végül is a művész saját döntési jogkörébe tartozik, hogy mit ad oda a rajongóinak" - fűzte hozzá John Giacobbi, a Web Sheriff ügyvezető igazgatója.

A Prince Fans United anonimitását kérő képviselője szerint semmi olyat nem tettek, amivel a sztár ezen lépését kiválthatták volna. Mivel a weboldalt rajongók üzemeltetik, szerintük ez nyílt támadás a rajongók ellen.

"Tiszteletben tartjuk a szerzői jogokat. A weboldalunkon szereplő képek jogai nem Prince-hez tartoznak. Elég csak a koncerten készült fotóira gondolni, amelyek jogilag a fotóst illetik meg" - nyilatkozta a vádakra a rajongók képviselője.

A Prince Fans United mögött a housequake.com, Princefams.com és Prince.org oldalak rajongói és készítői állnak. Véleményük szerint mivel ezek az oldalak saját pénzükből jöttek létre, semmilyen üzleti értéket nem képviselnek.

Prince egyébként az elmúlt időszakban már tett hasonló lépéseket a rajongói irányába: a londoni O2 Arénában megtiltotta például, hogy a rajongók képet vagy videofelvételt készítsenek róla a mobiltelefonjaikkal.