Az Arctic Monkeys a favorit az NME-nél

Vágólapra másolva!
Kihirdették az angol zenei szaklap, a New Musical Express által kiosztott díjak idei jelöltjeinek a névsorát. A legtöbb jelölést - szám szerint hetet - az Arctic Monkeys kapta, többek között a legjobb lemezért és legjobb dalért is harcba szállnak.
Vágólapra másolva!

A Sarkköri Majmok magasan kiemelkednek riválisaikkal szemben, hisz a Klaxons és a My Chemical Romance "csak" négy kategóriában arathat győzelmet, míg a Cribs neve háromszor merül fel.

Az év legjobb lemezéért a már említett Arctic Monkeys és Klaxons mellett a Radiohead, a Babyshambles, és az Enemy száll harcba.

A legjobb brit banda díját az Arctic Monkeys, a Babyshambles, a Cribs, a Klaxons és a Muse, míg a legjobb nemzetközi zenekar díját az Arcade Fire, a Foo Fighters, a Killers, a Kings Of Leon és a My Chemical Romance viheti haza.

A mérvadónak tekintett angol lap szokásainak megfelelően nem csak a zenei teljesítményeket díjazza, így olyan vicces kategóriákban is hirdetnek majd győztest, mint a legjobban vagy épp a legcikisebben öltözött zenész, vagy a legszexibb férfi és nő. Ezeken kívül megválasztják még a legrosszabb zenekart, legrosszabb lemezt, és az év "gazfickóját" is. Ez utóbbi kategóriában száll harcba Amy Winehouse, olyan illusztris személyek társaságában, mint George Bush vagy Tony Blair.

A végső döntést az egyes kategóriákban a lap olvasói hozzák meg, az eredmények kihirdetésére február 28-án kerül sor egy ünnepélyes gála keretében. A jelöltek névsora itt tekinthető meg.