Vihar csapott le a velencei EFOTT-ra

Vágólapra másolva!
Hétezer ember volt a velencei EFOTT-on, amikor erős széllel és esővel megérkezett a vihar. Nem sérült meg senki, és késéssel ugyan, de a koncerteket is megrendezik.
Vágólapra másolva!

Nagy vihar csapott le csütörtök este a Velencén zajló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT), senki nem sérült meg, a programokat megszakították, csúszások várhatók - közölte az MTI-vel Cs. Kiss Zsuzska, a rendezvény sajtószóvivője. Több sátor nem bírta a hatalmas szelet és az esőt.

A katasztrófavédelem és a rendőrség segítségével úrrá lettek a helyzeten. A viharban senki sem sérült meg. A szabadtéri színpadokon leállították a koncerteket, egyedül a sátorban folyik zavartalanul a program. Előreláthatólag a szabadtéri előadásokat is megrendezik, de későbbre halasztották azokat.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta,a narancs riasztás miatt a megszokott egy helyett öt katasztrófavédelmi szakember tartózkodott a helyszínen. Amikor a vihar közeledett, azonnal tájékoztatták a jelenlévő hétezer embert, akik fegyelmezetten hajtották végre kéréseiket. Leállíttatták a koncerteket, áramtalanították a berendezéseket. A résztvevők a nagy sátorba, illetve szálláshelyeikre vonultak vissza a vihar idejére.