Csillogó retródiszkó, mi kell még?

Daft Punk: Lose Yourself To Dance videoklip
Vágólapra másolva!
A Get Lucky úgy lett a nyár harmadik legnagyobb slágere, hogy nem készült hozzá videó, egy állóképpel van fent a YouTube-on. A Random Access Memories című Daft Punk-lemez (kritika) második single-je, a Lose Yourself To Dance már kapott klipet.
Vágólapra másolva!

A videóból egy részletet az MTV VMA-n villantott meg a Daft Punk, de míg a korábbi rejtélyeskedő kampányfogásaik jól működtek, most Miley Cyrus fenekének árnyékában ez is elsikkadt. Aztán végül tényleg kijött a klip. A Daft Punk tagjai - természetesen robotos maszkban -, valamint a Get Lucky-ban is éneklő Pharrell Williams és Nile Rodgers muzsikálnak egy emelvényen, szép csillogós öltönyben, átlátszó hangszereken, körülöttük körbe pedig emberek feledkeznek bele a táncba, szép retrós ruhában van mindenki. Ez a klip, a kamera forog körbe, néha elvegyül a táncosok között fenékmagasságban. Nem valami nagy cucc attól a zenekartól, amely sok egyéb mellett nagyszerű klipjeinek is köszönheti hírnevét. Persze lehet mondani azt is, hogy szándékosan fordul szembe majdnem mindennel, ami a mai klipeket jellemzi; és voltaképpen kedves, noha semmiképpen nem emlékezetes darab ez a videó.

Rendezőként jegyzi kb. mindenki, aki a Daft Punk körül megfordul: Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo (ők a tagok), Warren Fu, Paul Hahn, Cédric Hervet.