Vágólapra másolva!
JumoDaddy az Irie Maffia és a Kelemen Kabátban tagja, valamint DJ, producer, és utóbbi minőségében is egyre komolyabb sikereket ér el.
Vágólapra másolva!

JumoDaddy szóló munkásságát a SoundCloudon lehet a legkönnyebben követni. Innen letölthető például a Petőfi Rádiónak nemrég készített egyórás mixe. Nemzetközi kontextusban is feltűnt mostanában több száma, DJ-ként pedig az amszterdami Paradisóban játszott nemrég. (Aki bővebbet olvasna róla, itt az interjúnk.)

Az egyik darab a Magyarországon is járt, Skrillex OWSLA kiadójához tavaly leigazolt David Heartbreak Valentin-nap alkalmából készített válogatásában hallható. Az utolsó A Tribe Called Quest-lemez után elnevezett The Love Movement végighallgatható a SoundCloudon itt, a Download Entire Comp gomb visz a letöltéshez. Harsány műfajok (trap, moombahton, de hiphop és funky is) találkoznak itt érzelmes, nyúlós szintidallamokkal, effektezett-darabolt énekdallamokkal. Ez a kombináció nem mindig jön ki jól, de JumoDaddy számában például igen. Az érzelgés helyett szerencsére inkább a könnyed mókát (+ kellő mennyiségű döngölés) választó számban van minden, például vicces funky-szinti és house-zongora, a dobok között pedig némi jungle-utalgatás.

Nem sokkal az elektronikus zenei blogokon végigfutott válogatás után jött a Me & You, benne szexi Uma Thurman-hangmintával. A Los Angeles-i Play Me Records gondozta az ingyen letölthető számot, a premierje pedig a jónevű Do Androids Dance oldalon volt. Azt írják róla, amivel én is egyet tudok érteni: "energikus, de közben nagyon dallamos és zenei is". Egy helyen meg ezt találták ki: "Ez a szám forrób, mint azok az oldalak, amiket törölsz a böngésződ előzményei közül". A szám alapvetően moombahton, de az előzőhöz hasonlóan sok egyéb műfajra is kacsintgat szellemesen.

Kicsit korábbi az alábbi David Heartbreak-remix, mégpedig nem kéretlen, hanem a szerző által megrendelt. Az eredeti szám az acidre és Jamaicára kacsintgat vissza (benne az első Prodigy-lemezről ismerős hangmintával), ezek itt is megvannak, csak éppen a kemény rész még kaszabolósabb, a trance-kiállás pedig egy különösen mókás Kelemen Kabátban-számban is elférne.