Gary Cherone szerint egy idő után minden dal egyfajta klisé lesz

Gary Cherone
Vágólapra másolva!
Az Extreme zenekar vokalistája, Gary Cherone másik zenekara, a testvérével közösen alapított Hurtsmile hamarosan új albummal jelentkezik. Az október 7-én, az énekes saját kiadójánál, a Slipkid Recordsnál megjelenő album a „Retrogrenade” címet kapta.   
Vágólapra másolva!

Az első kislemezdal, a Rock N’ Roll Cliche már meghallgatható a Soundcloudon. A lemez olyan klasszikus rockalapokra építkezik, amelyek a zenekar tagjaira nagy hatással voltak, hiszen olyan előadókon nőttek fel, mint az Aerosmith, a Cheap Trick, a Queen és a Led Zeppelin.

Gary Cherone Forrás: Justin Masterson - Flickr

Az Ultimate Classic Rocknak adott interjújában Cherone elmondta, hogy az új dal arról szól, hogy ha valamit hosszú ideig csinálsz, akkor az egyfajta klisé lesz. „Bármennyire szenvedélyesen csinálsz valamit, ez mégis csak egy rock ‘n’ roll zenekar — végül csak kiderül, hogy ugyanazt csináljuk most, 30 évvel később, mint amit 15 éves kiskölyökként a garázsban csináltunk. Ezért gondoltam, hogy a dal címe érdekes csengést ad ennek” – mondta az énekes.

A Rock N’ Roll Cliche eredete is érdekes. A cím egy korábbi dalhoz tartozott eredetileg, melyen Gary az után dolgozott, hogy megjelent a Van Halen III, a legendás csapat egyetlen olyan albuma, melyen ő énekelt. “Eredetileg a következő Van Halen-albumra írtam a szöveget, de sajnos a fiókban maradt” – mondja. - Évek után került újra elő, és egyszer csak meghallottam, hogy a testvérem, Mark próbálgat egy gitárriffet, ekkor döntöttem el, hogy ez a dalszöveg, kissé átírva, passzolhat hozzá. A dallam és részben a szöveg megváltozott, és a neveket is átírtuk, az ártatlanok védelme érdekében.”

Az új albumról az énekes azt mondta, hogy attól lett erős és színes, hogy a zenekar minden tagja aktívan kivette a részét a dalszerzésből.