Bluesos "nem lemezbemutató" és 24 órás technoparti - budapesti programok a héten

Vágólapra másolva!
Ha már nem kaptál jegyet Ákos duplaarénás koncertjére, akkor sem maradsz buli nélkül. Sőt van, ahol ténylegesen 24 órán át csapathatod a legmenőbb tecnozenére.
Vágólapra másolva!

December 12. (péntek)

Ákos duplaaréna - Papp László Budapest Sportaréna

A magyar pop egyik legnépszerűbb előadója (az interjút itt találod) pénteken és szombaton tölti meg az Arénát. Ákos jó húsz év után újra együtt dolgozik bonanzás társával, Hauber Zsolttal, aki a koncerteken is megjelenik szintetizátora mögött. A dübörgő szintipop duplakoncert első, pénteki estjére a Koncertblogon még talán találsz jegyet.

Belépő: 5990-11 990 Ft

dOP – Ötkert

Az Ötkert látja elsőként vendégül klubszinten a dOP formációt, akik az elmúlt 4 évben mindig a Resident Advisor top20-as listáján landoltak, nem véletlenül. A house-trió az energikus szettjeit sok vendéggel dobja fel (énekesekkel, néha MC-kel és egyéb hangszeresekkel is alkalmanként). Európai körútjuk része a pesti fellépés, aztán Mexikóba repülnek.

Belépő: 2000-3000 Ft

Abdulla Rashim - Lärm

A svéd dark és deep techno nagykövete érkezik az elmaradt Takaaki buli pótlására. Abdulla különös atmoszferikus szettjeit mintha csak a Lärmba álmodták volna meg. Inkább down és középtempós muzsikára számíthatunk, de darkos elemek és acid-, valamint tribalbetétek is bőven átszövik.

Belépő: 1000-2000 Ft.

Maszkura és a Tücsökraj - Gozsdu Manó Klub

A cilinderes Maszkura egyedi megjelenése és zenei világa adja meg a csapat jellegzetes stílusát, amire új dallal is ráerősítenek. Szóval dalpremierre készüljetek, és ne késsetek, állítólag pontban 21 órakor kezdenek!

Belépő: 1500 forint.

December 13., szombat

Tesla Grand Opening II.: Clark live, The/Das DJ-szet - Tesla Budapest

A hétvégén nyíló új, Kazinczy utcai szórakozóhely Grand Opening partijának második etapjára Berlinből hívtak egy jelentős angol elektronikus zenészt, Clarkot, aki táncolható tech-house szettet pakol össze élőben a Tesla színpadán. A szintén berlini, de német The/Das egyik fele meg DJ-szettel jön. Vigyázat, vasárnap délig tart a buli!

Belépő: 3000-3500 Ft

Hruscsov 40th & Toge 31th Birthday: Gaudium & Technical Hitch – Dürer-kert

A soron következő nagy düreres goapartit az Y-Production két vezéralakja születésnapjának szánják a szervezők. Hruscsov negyvenedik és Toge harmincegyedik évfordulóját ünnepli, aminek a tiszteletére a svéd progresszív nagyágyút, Gaudiumot és az izraeli heroikus-darkos Technical Hitchet hozzák.

Belépő: A László Kórházat támogató jeggyel 3000, simával 2500 Ft, vagy nyerj a Koncertblogon!

Contra Mundum & Akkult: Around the Clock Winter Edition- Supersonic

A Contra Mundum és az Akkult buliján huszonnégy órán keresztül szól a house és a techno szombat este 7-től vasárnap este 7-ig. A húsz fellépő között ott lesz a német Theodore Vall, a Polymorphinból ismert András Tóth, valamint a hazai szcéna olyan veteránjai, mint Benáth(y) Zsiga és DJ Naga.

Belépő: 1500-2500 Ft

Bladerunnaz: Hospitality, Logistics, Fred V & Grafix - Akvárium klub

A liquid drum and bass legjelentősebb kiadója, a Hospital Records szokásos Hospitality eseménysorozata érkezik Budapestre, nem kisebb nevekkel, mint a Logistics vagy a Fred V & Grafix. Mindkét sztárelőadó a d’n’b széles palettáját kínálja az egy kis ikszelésre vágyó fiataloknak. Nyerj jegyet itt!

Belépő: 3500 forint

Next Level: Habstrakt, Aero Chord - A38

Ahogy a Next Level-bulikon mindig, úgy dönget majd szombaton a szubbasszus az A38-on. Az első fogás a francia Habstrakt lesz, aki dubstep dominált szettjeit a glitch hop-, trap-, break-, twerk- és house-elemekkel dobja fel, jellemzően nehéz, helyenként már-már komor mélyekkel operálva. A görög Aero Chord pedig egyike a kevés meghatározó európai trapproducernek, aki számaiban gyakran pszichedelikus, kicsit trance-es hatásokat kever a trap által felölelt, lassabb hiphophangzásra.

Belépő: elővételben 1500 forint, a helyszínen 1800.

December 15. (hétfő)

IZÉ #13: Lukács Laci (Tankcsapda) & Cseh Tamás Program workshop - Akvárium Klub

Újra jelentkezik az Inspiratív Zenei Ébresztő, az Artisjus havi klubestje.

PROGRAM:
20.00-20.45: Inspiratív beszélgetés Lukács Lacival, a Tankcsapda frontemberével az elmúlt 25 év legjobb pillanatairól.

20.45-21.30: IZÉ Workshop - Zene az üzletekben. Biznisz ez nekem?

A belépés ingyenes!

December 17. (szerda)

Vicky Sunday: évzáró koncert - G3 Rendezvényközpont

Bár a zenekar már majdnem készen van új stúdióalbumával, az idei koncert mint „nem lemezbemutató” várja a rajongókat. Három másik csapat is játszik majd az estén. Először a budapesti blues, urban-rock együttes, a The Medley's áll színpadra, majd a Nils szövegcentrikus, modern, alternatív rockzenéjét hallgathatjuk meg, ezután játszik a Vicky Sunday, és végezetül egy Avenged Sevenfold Tribute zenekar, a Sevengers koncertje zárja a programot.

Belépő: elővételben 1000 forint, a helyszínen 1500.