Palya Bea egybetereli a nőket

Palya Bea, Nő, Hívlak, videoklip
Palya Bea: Hívlak videó
Vágólapra másolva!
Palya Bea új, Nő című lemezének minden számához készült videó. Január 6-tól nagyjából négynaponta kerülnek fel ezek a YouTube-ra. Az utolsó, 14. szám március elején lesz látható, aztán megjelenik a lemez is.
Vágólapra másolva!

Az album és a videósorozat nyitó száma a Hívlak téged, amelyet Palya Bea így írt le: "kortárs sámánének, amely egybetereli a nőket." A következő magyarázatot fűzte hozzá: "Visszanyúlok a gyökereimhez, ahhoz a nőstény emberállathoz, akinek mammutra vadászott a párja, és aki társaival bogyót gyűjtött az erdőben, miközben mellén ringatta újszülöttjét, és ha jött az ősvaddisznó, akkor a nőcsoport egyként rebbent odébb. Lilikém, kislányom, a nők most is segítik, szeretik, védik egymást, mint a régi, mammutos világban. A női erő feltartózhatatlan, vulkánként tör föl a föld közepéből. Születőben van egy új, lágyabb, emberibb világ, ahol felváltja a versengést egymás segítése, a magányos egyént a megtartó közösség, az összeszorított ajkakat a fogvillantós nevetések, a tesztoszteront az oxitocin. Én érzem ezt. És szeretném, ha ti is éreznétek."

A című lemezt Palya Bea új zenekarral vette fel. Ennek tagjai a következők: Bodóczki Ernő - nagybőgő; Gerzson János ­ oud, buzuki, kalimba, furulya; Mogyoró Kornél - ütőhangszerek; Szokolay Dongó Balázs ­ furulya, szaxofon, duda; Ifj. Tóth Pisti - gitár. A következő videó a Szabadon lesz, ez január 10-én kerül fel a YouTube-ra, illetve Palya Bea Facebook-oldalán is lehet követni a történéseket.

A lemez egészéről az énekesnő ezt írta: "Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Megszületett a kislányom, és most óvatosan lépkedek ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé... és a dalok lettek az útjelzőim, segítenek megtalálni, ki is vagyok én ebben az új szakaszban. A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, Kelet és Nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, meg az is, amit a nagy dalíró egyéniségektől tanultam. Zenésztársaim is hozzák a maguk személyes zenei hagyományait. Kísérletezünk, mellkast ütünk, többszólamban énekelünk, mondókázunk, sustorgunk, kiabálunk, újra hangszerhez nyúlunk, játszunk, nevetünk, bandává zenéljük magunkat."