Három koreai rockzenekar Budapesten egy ezresért

Messgram
Vágólapra másolva!
Augusztus 22-én, azaz ma este Budapesten, a Dürer Kertben koncertezik a GBSG, a Messgram, a Naty - mind Dél-Koreából jött Magyarországra. Kezdés este nyolckor, a belépő ezer forint, vendégzenekar az Incorrect.
Vágólapra másolva!

Dél-koreai együttesek igen ritkán vetődnek Budapestre, hárman egyszerre pedig soha. A 2011-ben alakult Messgram a főzenekar, basszusgitárosa, Seth egy interjúban elmondta, hogy ez lesz az első koncertjük külföldön.

"Megházasodtam és egy magyar lányt vettem el, így mivel amúgy is Magyarországon akartuk megünnepelni az esküvőt, így jött az ötlet, hogy ha már amúgy is itt vagyunk, fel is léphetnénk, valamint bemutathatnánk pár másik koreai zenekart is" - magyarázta.

Messgram Forrás: Origo

Rockzenét játszanak, amelyben különféle stílusok keverednek. „Eléggé különböző a ízlésünk. De mindig próbáljuk ezt összehangolni és kombinálni úgy, hogy mindegyikünk zenei hatásai benne legyenek a végeredményben.

A nyugati zenekarok pedig tagadhatatlanul nagyobb hatással voltak ránk, de azért persze nem becsüljük le a hazai együtteseket sem."

A NATY egy nyolcvanas évek végén alakult heavy metal zenekar, Seth szerint azóta is folyamatosan fejlődnek, változnak és nagyon erőteljes, kifinomult hangzásvilággal bírnak. A GBSG két lányból és két fiúból áll, zenéjükben keverednek többek közt a modern rock, punk és emo hatások.