Villámtalálkozóval ünnepeltek az Élet és Irodalom nagynevű írói.

Összegyűltek az Élet és Irodalom munkatársai, középen Esterházy PéterForrás: Kovács András\Délmagyar

Rendhagyó találkozót tartottak az Élet és Irodalom írói Percelen. Tyúkhúslevessel ünnepelték meg, hogy újságíró kollégájuk és barátjuk felújította a helyi iskola épületét. Az irodalmárok 20 éve minden évben egyszer összegyűlnek egy perceli csúcsra, most villámlátogatást tartottak – írja a Délmagyar. Az eseményen feltűnt Esterházy Péter is, aki október elején elárulta, hogy hasnyálmirigyrákkal küzd. 

Minden forró nyáron egy hétvégére ellepik a tanyát a fővárosi szépírók, esznek, isznak, beszélgetnek, sportolnak. A fociból egy idő után először lábtenisz, később székláb közé gurítás lett, de mindvégig megmaradt a végtelen győzni akarás, írja a lap. Az idei villámtalálkozóra Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, Megyesi Gusztáv, Darvasi László és Esterházy Péter autózott le családtagjaikkal. 

Volt sportfoglalkozás és pálinka isForrás: Kovács András\Délmagyar

Az elmaradhatatlan sportfoglalkozás ezúttal egy egészen rövid, fedettpályás székláb közé gurítási versenyre redukálódott. Esterházy és Darvasi vívta az első, győztes gólig. Esterházy győzött, visszavágó nyáron, olvasható a Délmagyaron. 

A találkozó mindössze négyórás volt, de ezúttal a sport mellett ugyanúgy megtartották a szokásos evést, ivást is, a beszámoló szerint sokat dicsérték például a szomszéd pálinkáját.