Mit keres az irodalom a kábelkamrában?

irodalom éjszakája
Vágólapra másolva!
Ma éjjel mindenhonnan irodalom leselkedik ránk Budapest utcáin. Több mint 20 helyszínen tartanak felolvasást kortárs és 20. századi alkotók műveiből március 31-én az Irodalom éjszakáján.
Vágólapra másolva!

A helyszíneken ismert színészek - köztük Kulka János, Szacsvay László és Haumann Péter - olvasnak fel 22 ország irodalmi alkotóinak műveiből. Az esemény célja formabontó stílusban hozni közelebb az érdeklődőkhöz a világirodalmat.

Mindenhonnan irodalom leselkedik ránk Forrás: Origo

Pékkemence és kábelkamra

Többek között a Katona József Színház társalgójában vagy más néven "színészbüféjében" Vajdai Vilmos olvas fel az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett norvég író, Per Petterson Sodrásban című regényéből, míg a Földalatti Vasúti Múzeumnál Fullajtár Andrea tolmácsolásában hallható részlet Ondrej Neff cseh író Sötétség című művéből. A török irodalmat Orhan Pamuk A fehér kastély című műve képviseli, amelyből Papp Endre olvas fel a Projekt Galériában.

Fullajtár Andrea a Földalatti Vasúti Múzeumnál olvas fel Fotó: Polyák Attila - Origo

A Margó díjas Totth Benedek Holtverseny című regényéből Dér Zsolt olvas fel az Erzsébet híd egyik kábelkamrájában, Dazai Oszamu japán író Villon felesége című könyvéből pedig Pálmai Anna, Ujlaki Dénes és Tóth Anita ad elő a Katona József Színház színpadán. A Papnövelde utcai Ráth-ház pincéjében található régi pékkemencénél Mészáros Béla olvas fel az izraeli Etgar Keret Boldog boldogultak című regényéből.

Slam poetry is lesz

A 19 órától kezdődő, félóránként ismétlődő felolvasásokon a részvétel ingyenes, és nem igényel előzetes regisztrációt. A rendezvényt szintén ingyenes koncert zárja a Katona József Színház előcsarnokában, ahol a színészek hiphop-, rap-, valamint reggae számokat adnak Máthé Zsolt slam-poetry szövegeivel. További részletek a rendezvény honlapján találhatók.