Esterházyért imádkozik a Facebookon

kurtág 90
Vágólapra másolva!
Esterházy Péter tavaly októberben jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákja van. Arató Zsolt decemberben kezdett imádkozni a közösségi oldalon az író gyógyulásáért. Visszafele haladva másolja le a Bevezetés a szépirodalomba bekezdéseit.
Vágólapra másolva!

„Az az igazság, hogy engem Esterházy Péter vezetett be a szépirodalomba, mélyen megérintett minden kötete” – mondta a 24.hu-nak Arató Zsolt, akit nagyon megrázott a hír, hogy az író beteg. Arató ugyan nem templomjáró, viszont hisz az ima erejében, és kellett neki valami, amivel kifejezheti az Esterházy iránt érzett tiszteletét, és tehet a gyógyulásáért.

Esterházy Péter a 90 éves Kurtág Györggyel társalog a Zeneakadémián Forrás: Zeneakadémia / Mudra László

A végéről kezdte

A különös imához Esterházy 1986-os Bevezetés a szépirodalomba című könyvét választotta, amelynek bekezdéseit fordított sorrendben posztolja a Facebook-oldalán.

– mondta a lapnak.

AMIKOR VALAMELY MŰVET ÍRUNK, LEGUTOLJÁRA TUDJUK MEG, MIVEL IS KEZDJÜK: AZ ATYÁNAK ÉS FIÚNAK –"

Posted by Arató Zsolt on Monday, December 14, 2015

Az ötletet magától Esterházytól vette, aki egyik kedvenc írója, Ottlik Géza hetvenedik születésnapjára felmásolta egy rajzlapra a teljes Iskola a határon-t. Arató azt szeretné digitális formában megismételni, amit Esterházy tett az Ottlik-szöveggel, nem papírra, kézzel, hanem a netre és géppel.