Meglepetéskoncerttel állt össze újra a Guns N’ Roses

guns n roses április 1
A man displays his wristband to attend tonight's surprise Guns N' Roses show, outside the Tower Records building on the Sunset Strip, April 1, 2016, in West Hollywood, California. The long-awaited Guns N' Roses reunion will get off to a surprise early start Friday, with the band announcing a show in one of the small Los Angeles clubs where the rock legends were first noticed. / AFP / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
A klasszikus felállás tagjai közül hárman léptek színpadra.
Vágólapra másolva!

Már januárban biztossá vált, hogy az énekes Axl Rose és a gitáros Slash húszévnyi haragtartásának végeztével újra összeáll minden idők egyik legsikeresebb rockegyüttese, a Guns N’ Roses. Akkor viszont még úgy tűnt, a rajongóknak április közepéig kell várniuk az első koncertre: a kaliforniai Coachella fesztivál keretein belül rendezett buli volt az első, amelyet bejelentettek.

Egy szerencsés rajongó a belépésre jogosító karszalaggal Forrás: AFP/Robyn Beck

Április elsején azonban kihirdették: még aznap éjjel meglepetéskoncertet ad a zenekar a Los Angeles-i Troubadour klubban – tehát nem egy stadionban vagy egy hatalmas szabadtéri eseményen. A zenekar vendéglistáján szereplők mellett 250 rajongó válthatott kifejezetten olcsó, 10 dolláros jegyet a koncertre.

A klasszikusnak számító felállás tagjai közül Axl Rose, Slash és a basszusgitáros Duff McKagan léptek színpadra – a rajongók hiába várták, a dobos Steven Adler nem jelent meg a show-n. Igaz, a billentyűs Dizzy Reed is huszonhat éve, 1990 óta volt tagja a csapatnak. A doboknál Frank Ferrer ült, a második gitáros Richard Fortus volt.

Ezeket a számokat játszották

It's So Easy
Mr. Brownstone
Chinese Democracy
Welcome to the Jungle
Double Talkin' Jive
Live and Let Die (Wings cover)
Rocket Queen
You Could Be Mine
Speak Softly Love (Andy Williams cover)
Sweet Child O' Mine
New Rose (The Damned cover)
Better
Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan cover)
My Michelle
Nightrain

Ráadás:

The Seeker (The Who cover)
Paradise City

A koncert érdekessége volt még az is, hogy a többségében klasszikusokra – és meglepő módon feldolgozásokra – épülő koncerten eljátszottak két számot a banda legutóbbi lemezéről, a Chinese Democracyról – amelyen természetesen nem játszott Slash, így ő most először adta elő ezeket a dalokat.

Rajongók a jegyárusítás helyszínén Forrás: AFP/Robyn Beck

A Loudwire beszámolója szerint a koncertre tilos volt bármiféle kép- vagy hangrögzítő eszközt bevinni, de azért persze kiszivárgott pár felvétel.