Minél több a gazdátlan könyv, annál jobb

könyv olvas
Vágólapra másolva!
Hagyja el kedvenc olvasmányát! Újra itt van az össznépi könyvelhagyós játék. Ön mit veszítene el szívesen?
Vágólapra másolva!

Nem volt eddig szerencsém: elég sok könyvet elhagytam már, de még egyet sem találtam. Lehet, hogy ez most változni fog. Ha elég sokan elhagyunk egy könyvet hétvégén, elég sokan fognak találni is.

Minél többen veszítünk el egy könvyet, annál többen találnak rá egyre Forrás: leskovackevesti.rs

A lényeg az, hogy újra kínálkozik egy alkalom: hétvégén már nyolcadik alkalommal lesz a Veszíts el egy könyvet! játék, aminek nem meglepő módon az a lényege, hogy minden irodalomkedvelő veszítsen el egy könyvet, így ünnepelve az olvasást és az irodalmat.

Az elhagyott könyveket valaki más megtalálja,

és aztán jövőre akár ugyanazt is el lehet hagyni megint.

Frissen elveszített

Az mondjuk rejtély számomra, hogyan lehet egy "frissen elveszített" könyvet lefotózni, de a játéknak ez is része, a fotót aztán fel kell tölteni egy Facebook-oldalra, és az egész folyamat végén nyereményeket is kiosztanak.

Mi a magunk részéről az alábbi könyvek valamelyikét fogjuk elhagyni:

Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa

A titokzatos című regény egy mániákus keresgélőről szól - egy olyan emberről, aki nem tudja feldolgozni, ha elvesznek a dolgai.

Brooke Davis: Az elveszett és meglett dolgok könyve

Fontos üzenet: ahhoz, hogy valamit megtaláljunk, előbb valakinek (esetleg saját magunknak) el kell veszítenie. Sőt: amíg egy elveszettnek hitt dolog után kutatunk, lehet, hogy valami egészen másra, talán sokkal jobb dologra bukkanunk véletlenül. Vigyázat, úgynevezett szívmelengető történet!

Tandori Dezső: Egy talált tárgy megtisztítása

Verseskötetet véletlenül találni talán még jobb, mint regényt, bár ezt az érzésemet nem biztos, hogy meg tudom indokolni. Meg hát ebben a nagyszerű verseskötetben van az egyik kedvenc versem, A damaszkuszi út. Így szól: "Most, mikor ugyanúgy, mint mindig, / legfőbb ideje, hogy."


Térey János: A Legkisebb Jégkorszak

Vicces, aktuális, menő, bár az Origo Kultúra rovata szerint egy kissé hűvös, hogynemondjam zord. Ebben a verses regényben egész Magyarország veszik el egy új jégkorszak beköszönte után a vastag hótakaró alatt. De ki találhatna rá egy elveszejtett országra?

Szavazzon!

Ön milyen könyvet hagyna el szívesen, hogy valaki más rátalálhasson?