Budapestre jön a Lukas Graham

2016 Billboard Music Awards - Show GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment
LAS VEGAS, NV - MAY 22: (L-R) Musicians Mark Falgren, Lukas Graham and Magnus Larsson of Lukas Graham perform onstage during the 2016 Billboard Music Awards at T-Mobile Arena on May 22, 2016 in Las Vegas, Nevada. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A dán pop-soul együttes 2017 márciusában játszik majd az Arénában. Ők 2016 egyik nagy felfedezettjei, 7 years című slágerük már 425 millió Spotify-letöltésnél jár.
Vágólapra másolva!

Első világkörüli turnéjukra indulnak 2017 elején, amit értelemszerűen Európában kezdenek. Magyarország mellett fellépnek még Írországban, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Portugáliában, Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban.

A Lukas Graham fellépett a 2016-os Billboard Music Awardson is Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Az együttest egyébként 2011-ben alapították, úgy tűnik, 5 év kellett a nagy robbanáshoz, igaz, már tavaly is komoly sikereket értek el. Második, cím nélküli albumuk tavaly

a slágerista élén kezdett Kanadában és Ausztráliában, második helyen indított az Egyesült Királyságban és Új-Zélandon,

Amerikában pedig harmadik helyen volt a lemez. Idén júniusban debütál Mama Said című kislemezük a rádiókban, valószínűleg hasonló sikerre számíthatnak.

Az énekes Lukas Graham Forchhammer a Koppenhága közepén lévő autonóm művészeti közösségből, Christianiából jött, itt fejlesztette ki sajátos, nagyon őszinte és kemény hangvételű tehetségét. Klasszikus zenei képzettségét a Koppenhágai Fiúkórusban szerezte, ezt színesítette ír folk gyökerekkel és hiphoppal.

A zenekar 7 Years című slágere 33 országban vezette a slágerlistát, második helyezést ért el az amerikai listán, és már több mint 425 millió Spotify-letöltésnél jár. A csapat a közelmúltban a Billboard Music Awards gálán is fellépett.