Plácido Domingo Operalia-versenyének sztárjai is fellépnek a pécsi operagálán

Elsa Dreisig
Vágólapra másolva!
Plácido Domingo Operalia-versenyének két győztese, a Magyar Állami Operaház operaénekese, valamint a Pécsi Filharmonikusok trombitaművésze lép fel november 13-án a pécsi Kodály Központban a Pécsi Randevú nevű operagálán.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Randevú című gálán az Operalia sztárjai közül Elsa Dreizig és Stefan Pop lép színpadra. Elsa Dreizig, a francia-dán szoprán énekesnő idén, a besztercei születésű tenorista, Stefan Pop pedig 2010-ben kapott első díjat a rangos komolyzenei világversenyen, az Operalián.

Elsa Dreisig és Plácido Domingo Forrás: Photo Infinito - Pedro Franco*

Mellettük a Magyar Állami Operaház művésze, az Európa-szerte elismert mezzoszoprán, Wiedemann Bernadett és a Pannon Filharmonikusok fiatal trombitaművésze, Kiss Alexandra is fellép a Pécsi Randevún.

Stefan Pop tenorista Forrás: Mészáros Annarózsa

A műsoron a legnépszerűbb operák, operettek szerepelnek, többek között részletek hangzanak el Verdi Traviata, Rigoletto, A trubadúr, Puccini Bohémélet című művéből, Kálmán Ferenc Csárdáskirálynő és Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjéből. Kiss Alexandra népszerű, spanyol alapokon nyugvó trombitaszólóval készül. Könnyed, szórakoztató, mégis

magas színvonalat képviselő koncertet adnak majd a művészek.

A gála moderátora Mesterházy Gyula színművész lesz.

A rendezvényt Pécs város támogatásával a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a GuliAnd Menedzsment közösen szervezi. A rendezvényen a MÁV Szimfonikus Zenekart Israel Gursky vezényli majd, aki többek közt a Washington National Opera és a Los Angeles Opera karmestere, valamint Plácido Domingo és Andrea Bocelli koncertjeit is dirigálja.

A pécsi Kodály Központ épülete Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt mondta a gálát bejelentő sajtótájékoztatón, hogy Plácido Domingo legutóbbi pécsi látogatásán javasolta, hogy vigyék tovább az első, 2008-as pécsi fellépése óta közte és a város közt kialakult jó kapcsolatot. A novemberi pécsi operagála megrendezése elsősorban ennek köszönhető.

Plácido Domingo az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökeként

kétszer adott telt házas koncertet Pécsen.

Ezek mellett pedig 2009-ben Budapesten és Pécsett is rendezett Operalia gálahangversenyt. Domingót egyébként idén februárban a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták. Az Operaliát 1993-ban azért alapította, hogy új tehetségeket fedezzen fel, a zsűri elnökeként pedig segíti a fiatal művészeket.