Hat fiatal tehetség a színház és a film világából

Vida József; Káel Csaba
Budapest, 2017. október 30. Szemere Zita díjazott magánénekes, Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója (b) és Káel Csaba rendező, a MÜPA vezérigazgatója (j) a Junior Prima Díjak színház- és filmművészet kategóriája ünnepélyes átadóján a fővárosi Kálmán Imre Teátrumban 2017. október 30-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Hat fiatal – három színész, egy operaénekes, egy dramaturg, és egy díszlettervező – vehette át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában október 30-án a Kálmán Imre Teátrumban.
Vágólapra másolva!

Minden évben Junior Prima Díjjal tüntetik ki a fiatal tehetségeket több kategóriában. Idén színház– és filmművészet kategóriában Tasnádi Bence, Czakó Julianna és Patkós Márton színművészek, Szemere Zita operaénekes, Szabó-Székely Ármin dramaturg és Zöldy Z Gergely díszlet-, jelmez- és látványtervezőt tüntették ki Junior Prima Díjjal október 30-án a Kálmán Imre Teátrumban.

Budapest, 2017. október 30. Szemere Zita díjazott magánénekes, Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, és Káel Csaba rendező, a MÜPA vezérigazgatója

A fotógalériához kattintson a képre!

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Prima Primissima alapítói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a harminc év alatti tehetségeket, akik szakmájukban a legjobbak. A kitüntetés színház- és filmművészet kategóriájának mecénása a Takarékbank. Idén rekordszámú jelölt volt, összesen

75 tehetséget vett számba a zsűri,

és közülük választotta ki a hat ifjú művészt, akiknek tehetségét a díj mellett pénzjutalommal is elismerték. Vida József a Takarékban vezérigazgatója azt mondta, hogy a mecénások feladata tisztelegni a fiatalok előtt, valamint felhívni a közönség figyelmét a tehetségükre. „Idei jelöltjeink eljátszották, megrendezték és színpadra állították a világirodalom fontos műveit, de a kortárs darabokra is futott erejükből, tehetségükből” - mondta.

A Junior Prima Díj öt társalapítója egy-egy önálló kategória mecénási feladatát vállalta fel: a Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet legjobbjait támogatja.

A színház- és filmművészet kategória jelöltjei közül ötfős szakmai bizottság választotta ki a nyerteseket. A bizottságban Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja vett részt.