Kiengedték a nemi erőszakkal vádolt metalosokat

Decapitated, Rafal Piotrowski
SEATTLE, WA - NOVEMBER 12: Singer Rafal "Rasta" Piotrowski of the band Decapitated performs on stage at Showbox Sodo on November 12, 2014 in Seattle, Washington. (Photo by Mat Hayward/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Decapitated nevű lengyel metálbanda mind a négy tagja kiszabadul a börönből. Az együttes zenészeit azzal vádolják, hogy washingtoni koncertjük után megerőszakoltak egy nőt. Az együttes négy tagja közül hárman már november 22-én elhagyhatták a börtönt, Waclaw Kieltyka pedig hétfőn mehet haza.
Vágólapra másolva!

A Decapitated nevű lengyel metálbanda mind a négy tagja kiszabadul a börönből - irja az Billboard. A zenekar tagjait azzal vádolják, hogy egyik, nyár végi koncertjük után turnébuszukon fogva tartottak és megerőszakoltak egy nőt. Az együttes négy tagja közül hárman már november 22-én elhagyhatták a börtönt, Waclaw Kieltyka pedig hétfőn mehet haza. Óvadék nélkül kerültek szabad lábra, egyébként továbbra is azt állítják,

nem bűnösek sem az emberrablás, sem az erőszakolás vádjában.

A zenészek útleveleit bekérték, és nem hagyhatják el Washington államot.

Rafal Piotrowski, a Decapitated frontembere Forrás: Getty Images/Mat Hayward

Augusztus 31-én, washingtoni koncertjük után felhívtak két nőt a turnébuszukra, és egyikük azt állítja, hogy

a zenekar több tagja is megerőszakolta.

A másik nő egyébként meg tudott szökni a buszról, ő hívta a rendőrséget. A Decapitated tagjait később, szeptember 9-én tartóztatták le már Los Angelesben, majd átadták őket a washingtoni hatóságoknak.

A történet azóta kiegészült még egy vallomással, ami innen nézve nem túl sokat ad a történethez, és egyértelműen a Decapitatednek kedvez, bár nem tűnik perdöntő szakvéleménynek. Aznap többen is felléptek a Decapitated mellett, és az egyik ilyen együttes zenésze jelentkezett a kiegészítő történetével. A Thy Art is Murder egyik tagja azt állítja, hogy

látta a Decapitated koncertje alatt a nőt, ahogy probálja áttörni a barikádot

a közönség és az együttes között. Szerinte könnyen lehet, hogy a nő testén lévő sérüléseit az ottani dulakodásban és lökdösődésben szerezte. Az együttes egyébként már számos amerikai koncerten túl van, és eddig egyszer sem fordult elő komolyabb incidens. Waclaw Kieltyka szabadulását követően néhány napig Seattleben marad a családjával, míg zenésztársai nem találnak ideiglenesen házat Washingtonban. A tárgyalást december 18-ára tűzték ki, de már korábban jövő januárra halasztották.