Romkocsmában kezdte, most meg hangversenyteremben játszik a Random Trip

DJ QCee
Delov Jávor
Random Trip
Vágólapra másolva!
Egy fővárosi romkocsmából indultak, mára viszont a legnagyobb hazai fesztiválok színpadain játszanak tömegek előtt. A Delov Jávor és DJ Q-Cee vezérelte improvizációs koncertsorozat saját kereteit átlépve december 9-én a Müpa hangversenytermébe viszik el a sajátos Random Trip-hangulatot. 
Vágólapra másolva!

2008 végén olyan műfaj született a magyar könnyűzenében, amire addig nem volt példa. Hétről-hétre, műfajtól függetlenül a húszas-harmincas zenészgeneráció legismertebbjei álltak színpadra, hogy együtt improvizáljanak egy nagyot. Erről szólt akkor és azóta is a Random Trip. A dalok 100%-ban élőben,

a közönség füle hallatára születnek meg.

Az estéről estére változó felállású zenésztársaság egymásra improvizálva alkotja meg a dalokat, így minden koncert egyedi és megismételhetetlen. 2017 meghatározó év volt a Random Trip lassan évtizedes történetében, mivel idén májusban Zenehíd címmel megjelent első lemezük. A 74 perces albumon ötven közreműködő hallható.

DJ QCee és Delov Jávor Forrás: Turjányi Tuzson

Ennyien azért nem lesznek ott, de sokan fellépnek december 9-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Aki viszont biztosan igen, az Dés László, Závada Péter és Zoohacker mellett néhány külföldi zenész. Például D'Tale, a brit SIGMA Live énekese és a Parov Stelar Band egykori énekesnője, Lylit vagyis Eva Klampfer. És persze Delov Jávor dobos, DJ Q-Cee, Bata István basszusgitáros, Szebényi Dániel billentyűs. A kihívás ezúttal is adott esz, mivel

a hangversenyterem sem éppen a legmegszokottabb közeg

a Random Trip közönségének. Delov Jávor dobos erről azt mondta, „természetesen kicsit rémisztő, hiszen sosem improvizáltunk még ekkora hangversenyteremben. Mindig elfog a félsz, ha székeket látok egy helyszínen, de éppen ezért lesz különlegesen izgalmas, mert ezúttal biztos, hogy másképp utaztatjuk a közönséget, és utazunk mi magunk is velük.”