Négy év után megjelent az első Depeche Mode-dal

Depeche Mode
WEST HOLLYWOOD, CA - APRIL 26: (L-R) Guitarist Martin Gore, singer Dave Gahan, drummer Christian Eigner, keyboardist Peter Gordeno and keyboardist Andy Fletcher of Depeche Mode perform at KROQ presents Depeche Mode at The Troubadour on April 26, 2013 in West Hollywood, California. Jason Merritt/Getty Images for Press Here/AFP
Vágólapra másolva!
Négy év után jelentkezett új dallal a Depeche Mode: pénteken közzétették az első felvételt, a Where's The Revolution-t a márciusban megjelenő albumukról, a Spirit-ről.
Vágólapra másolva!

A Where's The Revolution az első szerzeményük a legutóbbi, 2013-as albumuk (Delta Machine) óta.

A Where's The Revolution-t szinte minden zenével foglalkozó oldalon

azzal harangozták be, hogy a Depeche Mode politikai dalt írt.

"Ki hozza a döntéseidet? Te vagy a vallásod? Te vagy a kormányod és az országod?" - énekli Dave Gahan a számban. A refrénben pedig felhangzik a dal címét adó "Hol a forradalom?" kérdés.

Gahan a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, hogy nem nevezné a március 17-én megjelenő Spirit című albumukat politikainak, de a lemez az emberiség jövőjéről szól, amely egyre jobban foglalkoztatja őt, ahogy öregszik. Azt is mondta, hogyha változtatni szeretnénk a dolgokon, akkor foglalkoznunk kell azzal, hogy mi történik körülöttünk a világban. Gahan szerint ezt akarta kifejezni a dallal Martin Gore, a Depeche Mode gitárosa és fő dalszerzője.

A Where's The Revolution az első dal, amelyet közzétettek a Spirit-ről. Az albumról és az azt megtámogató turnéről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.