Vágólapra másolva!
Roberto Alagna világhírű francia-olasz tenor lemondta fellépését a Lohengrin című operában, amely a Bayreuthi Ünnepi Játékokat nyitja meg idén. Az énekes májusban még azt mondta, hogy rég eldöntötte, mindenképpen elfogadja a felkérést.
Vágólapra másolva!

Roberto Alagna világhírű francia-olasz tenor lemondta fellépését a Lohengrin című operában, amely a Bayreuthi Ünnepi Játékokat nyitja meg idén. Három és fél héttel a július 25-i megnyitó előtt a Wagner-fesztivál hirtelen Lohengrin nélkül maradt, mivel a főszereplő elállt a részvételtől - közölte a játékok szóvivője. Roberto Alagna világhírű francia-olasz tenor ügynöksége azzal indokolta a döntést, hogy az énekes túlterhelt és

nem tudta jól betanulni a szerepet.

Roberto Alagna májusban még azt mondta, hogy mindenképpen elvállalja a szerepet Forrás: kurier.at

A Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetői keresik a tenort, aki beugrana Alagna helyére. Az énekes az Oper! című magazinnak adott interjújában

május végén még azt mondta, hogy rég eldöntötte, mindenképpen elfogadja a felkérést.

Igaz, azon elgondolkodott, hogy miért pont őt választották Bayreuthban, mivel nem Wagner-tenor. Alagna valójában a francia és az olasz opera specialistája. Akkor még azt is elmondta, hogy bayreuthi debütálásának legnagyobb kihívása a nyelv:

A Lohengrin-t idén az amerikai Yuval Sharon rendezi, a német Christian Thielemann vezényli, a díszlet a német Neo Rauch és Rosa Loy munkája.