20 év után újra zenél a Tankcsapda alapítója

Easy Flow zenekar
Vágólapra másolva!
Több mint 20 év kihagyás után újra zenél Buzsik Gyuri, a Tankcsapda egyik alapítója. A dobos az Ölveti Blues Band egykori gitárosával, Bujdosó Bandival közösen írt 10 dalt, és nagylemez formájában, The EasyFlow név alatt meg is jelentették őket.
Vágólapra másolva!

Buzsik György 1989-ben alapította a Tankcsapdát Labival és Lukács Lacival. Buzsik dobolt a Baj van!, a Punk & roll, A legjobb méreg, a Jönnek a férgek, Az ember tervez és a Connektor:567 című anyagokon. Aztán 1997-ben váratlanul kiszállt a zenekarból, abbahagyta a zenélést, és most, pontosabban másfél évvel ezelőtt újra hangszerhez nyúlt, igaz, ezúttal gitárhoz.

Az Easy Flow zenekar. A kép jobb szélén Buzsik György Forrás: Origo

Buzsik György az indulásról azt mondta, „volt egy fordulópont az életemben. Változások indultak el, energiák szabadultak fel bennem, és az egész odáig vezetett, hogy gitárt vettem a kezembe, és elkezdtem zenét írni. Aztán csatlakozott hozzám régi barátom, Bujdosó Bandi, aki anno az Ölveti Blues Bandben muzsikált, és az elképzeléseinket közösen dalokba öntöttük.” A duó pedig

rövid idő alatt zenekarrá bővült:

a gitáros-énekes Bujdosó András és a dobos Buzsik György összeállt Czerovszky Henriett vokalistával és Révész Bence basszusgitárossal, így megalakult a The EasyFlow zenekar. 10 dalt rögzítettek, végleges formájukat az LA Gardens Studioban kapták a számok, és június 3-án megjelentek Eating Stars címmel.

A zenéről Buzsik azt mondta, „nem akartunk trendi, dolgot. Nem volt kitalálva semmilyen koncepció a visszatéréshez. Nem szerettünk volna elvárásoknak sem megfelelni.

és közben is olyan pillanatokat éltünk át, amikre azt mondod, ezért érdemes csinálni. Olyan, mint egy utazós filmzene, mindenki azt vetít rá, amit csak akar. A hallgatásához érdemes hátradőlni, és feltekerni a hangerőt. A dalok szövegei angol nyelven születtek, már amelyikben van ének. Bandi angolul is tud gondolkodni. Amellett, hogy magyarok vagyunk, a zenénket nem szeretnénk országhatáron belülre szorítani, de nincs kőbe vésve semmi. A későbbiekben elképzelhető egy-két dal magyarul is. Több nótában meg azért nincs ének, hogy a szöveg helyett beszéljen a zene. Mindannyian az univerzum vándorai vagyunk.” A zenekar koncertet is tervez, a színpadi bemutatkozásuk őszre várható.