Fiatalokba fektet a még csak 21 éves világsztár

Shawn Mendes
NEWARK, NEW JERSEY - AUGUST 26: Shawn Mendes attends the 2019 MTV Video Music Awards at Prudential Center on August 26, 2019 in Newark, New Jersey. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/WireImage)
Vágólapra másolva!
Shawn Mendes szerdán jelentette be, hogy alapítványt hozott létre a fiatalokat, tehát a saját generációját is támogató alapítványt.
Vágólapra másolva!

A 21 éves kanadai Shawn Mendes az Instagram-olalán szerdán jelentette be, hogy régi nagy álma teljesült azzal, hogy létrehozta saját alapítványát. „Már régóta kerestem annak a módját, hogy tegyek azokért az ügyekért, amelyek a rajongóimnak és nekem is nagyon fontosak, és annak, hogyan hallathatnám legjobban a generációm hangját” – írta az Instagramra feltöltött beharangozó videó alá.

Az alapítvánnyal Menes egyértelmű célja az, hogy úgy rajongóival szoros együttműködést fenntartva támogassa őket a pozitív változások elősegítésében, mert ahogy azt Mendes is sokszor hangsúlyozza, többek közt

a fiatalok kezében van a lehetőség, hogy jó irányba fordítsák a világ dolgait

a jövőben. Elsősorban olyan ügyekre kell gondolni a Shawn Mendes Alapítvány esetében, mint gyermek egészségügy, a fenntarthatóság, a mentális egészség, a gyerekek között egyre ijesztőbben terjedő bántalmazás és megfélemlítés, okatatás stb. Az alapítványt egymillió dollárral indították útjára, és már meg is van az első két komolyabb kampány. Az egyik a kanadai SicKids alapítvánnyal közösen valósul meg. Ők a gyerekek egészségéért küzdenek. A másik kampányt pedig a világot körbe turnézó művészek ökológiai lábnyomának kisebbítését segítő nonprofit szervezettel, a REVERB-bel valósítják meg.

Mendes tavaly a Szigeten is fellépett:

Mérnöki pontossággal és félelmetes magabiztossággal rabolta el a szíveket

Az idei Sziget utolsó előtti napján lépett fel Shawn Mendes, aki azon headlinerek egyike volt, akiknek a bulijától sokat vártunk. Egyrészt tőle, a színpadi teljesítményétől, másrészt pedig a tőle megrészegült tömegtől. Mindkettő bejött. A még csak 20 éves Shawn Mendes odatette magát. Beszámoló. Shawn Mendes a múlt héten ünnepelte 20.

És ha már itt volt, szívesen részt vett a Superar Zeneművészeti Alapítvány akciójában, akik a tavalyi Sziget Fesztivál sztárjaival írattak alá gitárokat, amiket később árverésre bocsátottak.