Kiből lehet bajnok a ringben, és ki lehet győztes a mindennapokban? - videó

Rocco és fivérei, Nemzeti Színház, Rocco és fivérei című darab első felvonása a Nemzeti Színházban, a művet Luchino Visconti Rocco és fivérei című filmjének forgatókönyve alapján írták
Vágólapra másolva!
Óriási sikerrel mutatták be csütörtök este a Nemzeti Színházban a Rocco és fivérei című darabot, amely Luchino Visconti filmjének forgatókönyve alapján készült, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében. Az 1950-es években öt dél-olasz falusi fiú az édesanyjával a nagyvárosba, Milánóba költözik, és ott próbál szerencsét. Keresik a boldogulást, a sikert, a szerelmet. De mindenkire másként hat a nagyvárosi nyüzsgés. Az előadás arra ad választ, hogy kiből lehet bajnok a ringben, és ki lehet győztes a mindennapokban. Megmentheti-e Rocco önfeláldozó szeretete a széthulló családot és a gyilkossá vált fivért is? A darabban főbb szerepekben láthatjuk Berettyán Nándort, Bordás Rolandot, Mészáros Martint, Bánsági Ildikót, Barta Ágnest, Berettyán Sándort, Udvaros Dorottyát, Tóth Augusztát, Schnell Ádámot, Nagy Márkot és Szabó Sebestyén Lászlót. 
Vágólapra másolva!

A darab rendezője, Vidnyánszky Attila azt mondta az Origónak, hogy a Rocco és fivérei nagyon is a máról szól. Hogyan vívja ki a helyét öt fiatalember az életben, a családban és a szorítóban, amikor egy kis faluból a zajos nagyvárosba költözik. A vidéki fiúk magukkal hozzák az értékrendjüket, a naivitásukat, a vágyaikat és az illúzióikat - persze, a nagyváros másfajta játékszabállyal szembesíti őket. Az Origo stábja a bemutató előtt egy nappal forgatott. Nézze meg a videót!