Pataky Attila majdnem feladta a harcot a koronavírus ellen

Pataky Attila, rockzenész
Budapest, 2018. október 26. Pataky Attila rockzenész, 1974-től az Edda Művek énekese, dalszövegíró a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az Edda Művek rockegyüttes megalakulását és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Mikor kórházba került a vírusfertőzés miatt Pataky Attila, volt egy komoly holtpont, amikor azt mondta magában, hogy inkább legyen vége. 
Vágólapra másolva!

Pataky Attila azt mondta, életében nem volt még olyan, hogy fel akart volna adni valamit. Az Edda frontembere szeptember közepén került kórházba koronavírus-fertőzés miatt, és volt olyan nap, hogy azt mondta magában, inkább legyen vége. Pedig – ahogy a Blikknek elmondta – korábban még soha nem fordult elő hasonló vele, mindig felvette a kesztyűt és harcolt.

Pataky Attila rockzenész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2018-ban Forrás: MTI/Zih Zsolt

„Abban a két napban annyi fájdalom, szorongás és félelem volt bennem, hogy azt éreztem, elég volt, inkább legyen vége. De a feleségem nem engedett. Azt mondta, »nem mehetsz sehova, én fogom a kezed«” – mondta Pataky Attila, aki végül négy-öt nap után kezdett jobban lenni, majd újra a remény, nem pedig a halál hangjaként kezdte értékelni a mentők szirénázását. „Onnan tudtam, hogy elindultam kifelé a betegségből, hogy ez a hang átalakult. Elkezdett a mentésről szólni. A város beszűrődő zaja is az életet jelentette, és azt, hogy én innen szeretnék visszamenni oda, az életbe. Meg kellett élnem ezt a vírus rock and rollt, de Isten és az Edda-tábor segítségével kijöttem belőle” – mondta. Pataky Attila összesen nyolc napot töltött kórházban.

Azt is elmondta, hogy orvosai már egy ideje mondják neki, hogy 47 év után tartania kellene egy hosszabb szünetet. „Dokijaim jó ideje javasolgatták, hogy jó lenne a szívem miatt egy kicsit megállni. Nem sokat, csak egy fél évet pihenni, aztán mehetek tovább. Ezt azonban megoldotta az idő, lett egy kényszerszanatórium otthon” – utalt ezzel a tavaszi első hullámi miatti koncerthiányos időszakra.