Csak 15 éves volt a színésznő, amikor lefeküdt Mick Jaggerrel

Rae Dawn Chong
Fear City Year: 1984 Director: Abel Ferrara Rae Dawn Chong
Vágólapra másolva!
Egy rádióműsorban kotyogta el, hogy nagyon régen lefeküdt vele, aztán mondhatta el az elejéről az egészet. Vagyis azt, miért feküdt le 15 évesen az akkor 33 éves Mick Jaggerrel. Rae Dawn Chong nem vádol senkit, ő akarta így. Most pedig, több mint 40 évvel később elmesélte, hogy történt. 
Vágólapra másolva!

Az 58 éves színésznőt, Rae Dawn Chongot a közelmúltban kérdezgették a Hollywood Reporter egyik podcastjaban, és arra a kérdésre, hogyan került az 1985-as, Kommandó című filmbe, először elmondta, hogy az alkotók a Mick Jagger első szólóalbumán megjelenő, Just Another Night című számhoz készített klipben figyeltek fel rá. Ezzel nem is lett volna baj, de jött a következő kérdés, hogy hogyan ismerkedett meg Mick Jaggerrel.

Erre viszont kicsúszott a száján a történet legbizarrabb része, ami valószínűleg a valódi ok volt. Vagyis az, hogy 15 éves korában lefeküdt az akkor 33 éves Mick Jaggerrel. Aztán jött a klip, majd a kommandós szerep, amivel a világ megismerte.

Rae Dawn Chong 1984-ben, egy évvel a Kommandó előtt, és hét évvel az eset után Forrás: AFP

A színésznő végül a Daily Mailnek részletezte a történteket, azt is leginkább csak kényszerből, nehogy valakinek baja származzon a dologból. Például Mick Jaggernek, mert joggal merülhet fel bárkiben a kérdés, hogy

mit keresett ő 1977-ben egy ágyban egy 15 éves lánnyal.

Éppen ezért sietett Chong leszögezni, hogy Jaggernek fogalma nem volt a koráról, ő pedig magától nem árulta el neki. Többek között azért, mert elmondása szerint az együttlét konszenzuson alapult. Sőt, Jagger első bókjára, hogy „aranyos vagy”, ő – 15 évesen – egy „te még aranyosabb vagy”-gyal rá is kontrázott.

Rae Dawn Chong 2018-ban Forrás: Getty Images for The Artists Project/AMY DRAGOO/Amy Dragoo

Az első, 1977-es találkozásról Chong csak annyit árult el, hogy New York-i látogatása alkalmával történt. Sajnos egyebet nem mondott a találozás okáról, pedig érdekes lehetett volna, hogy milyen módon és miért találkozik egy 15 éves gyerek egy 33 éves rocksztárral, de az biztos, hogy a kölcsönös szimpátia hamar megvolt. Ahogy Jagger sem teketóriázhatott sokat a „mit csinálsz most?” kérdéssel, amire a „semmi különöset” választ kapta, így

meg is fogta a lány kezét, beszálltak a limuzinjába,

és elmentek a The Rolling Stones stúdiójába, ahol a teljes együttes jelen volt. Chong elmondása szerint jó pár órát töltött ott, de csak meghúzta magát a háttérben. Aztán Jagger lakásán kötöttek ki, ahol együtt is aludtak. „Tudtam, mit csinálok. Egyszerűen csak kísérletezni akartam Mickkel, és nagyon jól éreztem magam” – mondta a Daily Mailnek.

Aztán a következő napot is együtt töltötték, pedig az is elriaszthatta volna, amit közvetlenül ébredés után látott: Keith Richards áll az ágyuknál, és bámulja őket. Valószínűleg nem véletlen, hogy Jagger éppen a Just Another Night ['csak még egy éjszakát (adj)'] című dal klipjéhez kérte fel. Talán a dal születésében is volt szerepe az akkor már ismert színésznőnek.