Németh Kristóf kapta meg Gesztesi Károly szerepét az egyik darabban

2020.01.14. 10:57

Németh Kristóf veszi át Gesztesi Károly címszerepét a Bánfalvy Stúdióban játszott A miniszter félrelép című előadásban. 

A Bánfalvy Stúdió országszerte telt házak előtt adta elő A miniszter félrelép című darabot, amelyben Gesztesi Károly játszotta a címszerepet óriási sikerrel. A színész halála után öt héttel kollégája, Németh Kristóf veszi át a szerepet. A Bánfaly Stúdió egyetlen előadást sem mondott le Gesztesi Károly halála után, és hétfőn kiadták a közleményt arról, kik veszik át a szerepeit. Gesztesi három előadásban is játszott: a Páratlan páros-ban, a Nicsak, ki lakik itt?!-ben és A miniszter félrelép-ben.

Németh KristófForrás: MTI/Zih Zsolt

A szerepátvételről Németh Kristóf a Blikknek nyilatkozott. Azt mondta, „ez a színpadra lépés lesz színészi pályafutásom legmegrendítőbb pillanata. Minden gyorsan történt, és ez az örökség most nagyon nehéz nekem. Karcsit a mentoromnak is tekintettem. Haverkodva atyáskodott felettem, amikor kezdőként a Vígszínházhoz kerültem, és barátságunk tovább mélyült  2005 nyarán, amikor a Tibor vagyok, de hódítani akarok című vígjátékot forgattuk. Azóta is tartottuk a kapcsolatot. Alig egy hónapja hívott fel egy filmterv kapcsán. Jót beszéltünk családról, szerelmekről, színházról, és úgy tettük le, hogy az év elején összefutunk. Fájó, hogy erre már nem kerülhetett sor.”

Gesztesi KárolyForrás: Facebook

Azt is elmondta, hogy először nem tudott mit mondani, amikor a Bánfalvy Stúdió producere, Horváth Csaba felhívta a szerepátvétel miatt: „először mély letargiában idéztünk fel emlékeket Karcsiról, majd tapintatosan tudtomra adta, ebben a darabban engem tartana méltó utódnak, és hivatalosan is felkért A miniszter félrelép címszerepére. Összefacsarodott a lelkem. Nem tudtam, mit mondjak. Végül egy nap gondolkodási időt kértem” – mondta Németh Kristóf, aki többektől kért tanácsot a döntéshez. „Lengyel Feri egykor Balikó Tamás szerepét vette át, Kautzky Armand pedig Selmeczy Rolandét, és mindketten azt mondták, a show-nak menni kell tovább. A feleségem véleményét is kikértem, aki annyi mondott, ez a felkérés nagyon megtisztelő.  Egykori osztályfőnököm, Benedek Miklós szavai is eszembe jutottak, aki azt a bölcsességet adta nekem útravalóul, hogy »egy színész addig halhatatlan, amíg él«. Azzal ébredtem, hogy elvállalom, és azóta csak előrenézek, bár az előadás felvételének megtekintése felkavaró volt, és ez a négy hét szorosnak ígérkezik. Sok szöveget kell betanulnom és próbákat is be kell szorítanom.”

további tartalmak a rovatból