Reviczky Gábor: Nem lenne sok esélyem a vírussal szemben, nem hiszem, hogy túlélném

2020.04.15. 10:17

Reviczky Gábor egy hónapja ki sem mozdult az otthonából, mert úgy érzi, a tüdeje nem bírná el, ha megfertőződne a koronavírussal. Erős dohányos.

Reviczky Gábor teljes karanténban él feleségével és gyerekeivel. Minden óvintézkedést betart, és egy hónapja ki sem mozdult az otthonából. „71 évesen vagyok, erős dohányos, szóval pontosan abba a csoportba tartozom, akik a legveszélyeztetettebbek, és azt gondolom, nem lenne sok esélyem a vírussal szemben, nem hiszem, hogy túlélném. Az én tüdőm már nem bírná a lélegeztetőgépet” – mondta a Borsnak adott telefonos interjújában Reviczky Gábor.

Reviczky GáborFotó: Polyák Attila - Origo

A Kossuth-díjas színész elárulta, hogy fia intézi a bevásárlásokat, ő maga pedig maximum a kertig ment ki március közepe óta. Dolga így is akad, nemrégiben például az otthonukban forgattak egy süteménykészítős videót, de azt is elárulta, igazából jól jön egy kis pihenés: „most tudtam először belekóstolni, milyenek is a nyugdíjas évek, és be kell valljam, nagyon élvezem. De ettől függetlenül nagyon várom, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba, és szabadúszó színészként újra színpadon állhassak.”

Elsikkasztott KISZ-tagdíj, szovjet tankok és kaposvári konfliktusok

A Kossuth-díjas színész az elmúlt hetekben töltötte be hetvenedik évét. Bár sok más mozidarab mellett olyan filmekben alakított népszerű figurákat, mint a Zimmer Feri vagy az Üvegtigris - most színházi pályafutása kapcsán idézi fel életének fontos történéseit.

A lapnak a járványról azt is mondta, „azt gondolom, a természet visszavágott, mert az ember annyira lerombolta már. De a történelem során megfigyelhető, hogy visszatérőek ezek a pusztítások, és korántsem véletlenek.”

további tartalmak a rovatból