Gördeszkával a Balaton körül

Gördeszkával a Balaton körül Horváth Renátó
Gördeszkával a Balaton körül Horváth Renátóval
Vágólapra másolva!
Horváth Renátó zenei producer, amatőr sportoló 4 nap alatt körbe gördeszkázza a Balatont. A kihívás csütörtöktől vasárnapig tart, ez idő alatt bárki csatlakozhat hozzá. A kezdeményezés egy jó célt is szolgál. 
Vágólapra másolva!

Horváth Renátó 42 éves, amatőr deszkás. 10 éves kora óta deszkázik hol aktívabban, hol kevésbé. Az amatőr sportoló most úgy döntött, körbedeszkázza a Balaton. Renátó szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzá (akár egy könnyebb, rövidebb szakaszon), hogy egy közösségi élménnyé váljon a Balaton körüli gurulás. Ezzel nemcsak egy élményekben gazdag hétvégét tölthet együtt több olyan ember, aki a sport, vagy az aktív kikapcsolódás – vagy épp a Balaton – szerelmese.

Horváth Renátó Fotó: Polyák Attila - Origo
Az út során is lehet csatlakozni Renátóhoz Fotó: Polyák Attila - Origo

A körbedeszkázás jó célt is szolgál; Renátó ezzel a kihívással szeretné felhívni a figyelmet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyuzetbe került zeneipar helyzetére. A túra alatt pedig a Fábián Juli Emlékalapítványnak gyűjt adományokat. Több zenész és zenekar is felajánlott már számára tárgyi ajándékokat, amiket az adományozók között sorsolnak ki.

Zenészek és zenekarok is ott lesznek

Úgy tűnik nagy az érdeklődés az Balaton Kördeszkázás iránt, mert az ötletgazda elmondása szerint több magyar zenész és zenekar is jelezte, hogy szívesen tartanak vele ebben a kihívásban. Valamint az ismertebb hazai fesztiválok is az ügy mellé álltak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A túra október 15-én indul Siófokról. További állomások Tihany, Keszthely, és Fonyód, majd vasárnap délután ér vissza a kör Siófokra, ahol egy koncertsorozat várja az érdeklődőket. A kezdeményezést a MOL Nagyon Balaton, a Balatoni Kör, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, zenészek, zenekarok, fesztiválok és deszkások is támogatják.