Folytatódik az OperaSzerda sorozata: nézze és hallgassa élőben az Origón!

Vágólapra másolva!
Az OperaSzerda 2020. október 28-i részében a Facebook és az Origo nézői egyfajta premiernek lehetnek részesei, amikor Testoni két egyfelvonásos operája, a Fantasio és a Fortunio keresztmetszetét közvetítjük a Hevesi Sándor háziszínpadról 20:00 órai kezdettel.
Vágólapra másolva!

A kortárs olasz zeneszerző, Giampaolo Testoni a francia romantikus Alfred de Musset darabjaira komponált egyfelvonásos operáit a Magyar Állami Operaház művészei a novarai Teatro Cocciával együttműködve már bemutatták 2018-ban egy másik színpadi változatban, de a 2020 őszére kitűzött Harangi Mária rendezte budapesti bemutató a járványhelyzet miatt későbbi időpontra tolódott. A közvetítés nézői most megismerhetik ennek a párdarabnak a legjobb részleteit: mindkét zenés komédia a képzelet és a valóság határmezsgyéjén játszódik, a szerelem és az illúziók világát rajzolja meg, melyben a főszereplők álruhát öltenek, s így a látszatból és a megtévesztésből humoros és keserű játékok, félreértések sora jön létre.

Az OperaSzerda keretében a két egyfelvonásos operát Marton Richárd jelmezeinek felhasználásával, Szennai Kálmán zongorakíséretével mutatjuk be. A két címszerepet Balga Gabriella alakítja, partnerei: Erdős Attila, Farkasréti Mária, Gábor Géza, Megyesi Zoltán, Nagy Zsófia. Az előadás narrátora: Mona Dániel.

A közvetítést itt nézhetik: