Nagy Ferót is megdöbbentette Benkő László halálhíre, noha sejtette, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a tragédia. Azt is elmondta, hogy rengeteget köszönhet az Omega billentyűsének, többek között azért, amiért 40 évvel ezelőtt kiállt a Beatrice mellett. 

Benkő Lászlóra emlékezve Nagy Feró az Origónak elmondta, hogy megdöbbentette az Omega billentyűse halálának híre. „Annak ellenére, hogy igazából lehetett tudni, hogy előbb-utóbb tragédia fog történni, mégis nagyon megdöbbentem, mikor olvastam a hírt. Benkő Lacinak mi nagyon sokat köszönhetünk. Ő volt az, aki 1980-ban kiállt a zenekar mellett, és elintézte, hogy az Omegával turnéra mehessünk. Erdős Péterrel és az Országos Rendező Irodával szemben védett bennünket. Nagyon sokat köszönhetek neki ezért a kiállásért, és azért, hogy így részesei lehettünk egy Omega-LGT-Beatrice-turnénak” – mondta Nagy Feró.  

Nagy Feró a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2019-benForrás: MTI/Zih Zsolt

„Amikor Laci megkeresett az ötlettel, először azt hittem, hogy viccel. Mi éppen csak nem voltunk bezárva. Nem voltunk betiltva, de nem is léphettünk fel. Annyit tudtam neki mondani, hogy »jó, hát próbáljátok meg, de ez szerintem nem fog sikerülni«. »Dehogynem, mert mi mondjuk meg, hogy mi lesz és hogy« – mondta erre ő. Márpedig ők azt szerették volna, ha mi velük megyünk. Még eltelt két-három hét, mire realizálódott a dolog, hogy tényleg megyünk velük, bár én még akkor sem igazán hittem el. Talán csak akkor, amikor már a Kisstadionban csináltuk a turné utolsó nagy buliját. De persze nemcsak Lacinak, hanem az LGT-nek is köszönhetjük, hogy beleálltak ebbe a dologba. Az akkori hatalmasságok egyszerűen nem tudtak mit kezdeni egy olyan kettőssel, mint az Omega és az LGT.”

A Kisstadionban adott zárókoncert hanganyagából annak idején született egy lemez, amire hat dal került az Omegától és az LGT-től, valamint négy a Beatricétől. A Beatrice teljes, negyven perces koncertjének feljavított minőségű hanganyaga november elején jelent meg hanglemezen

Benkő László 77 évesen, november 18-án halt meg hosszan tartó, súlyos betegségben.