Amikor Laci megkeresett az ötlettel, azt hittem, hogy viccel - Nagy Feró az Origónak

Nagy Feró; Nagy Ferenc énekes FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré művész SZEMÉLY
Budapest, 2019. január 9. Nagy Feró (Nagy Ferenc) énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini egyik alapítója, frontembere, a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az 1982-ben alakult Bikini rockzenekar - amely a kezdeti időkben egy sajátos, újhullámosan dadaista punk rock zenét játszott - történetét, pályaívét elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Nagy Ferót is megdöbbentette Benkő László halálhíre, noha sejtette, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a tragédia. Azt is elmondta, hogy rengeteget köszönhet az Omega billentyűsének, többek között azért, amiért 40 évvel ezelőtt kiállt a Beatrice mellett. 
Vágólapra másolva!

Benkő Lászlóra emlékezve Nagy Feró az Origónak elmondta, hogy megdöbbentette az Omega billentyűse halálának híre. „Annak ellenére, hogy igazából lehetett tudni, hogy előbb-utóbb tragédia fog történni, mégis nagyon megdöbbentem, mikor olvastam a hírt. Benkő Lacinak mi nagyon sokat köszönhetünk.

és elintézte, hogy az Omegával turnéra mehessünk. Erdős Péterrel és az Országos Rendező Irodával szemben védett bennünket. Nagyon sokat köszönhetek neki ezért a kiállásért, és azért, hogy így részesei lehettünk egy Omega-LGT-Beatrice-turnénak” – mondta Nagy Feró.

Nagy Feró a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2019-ben Forrás: MTI/Zih Zsolt

„Amikor Laci megkeresett az ötlettel, először azt hittem, hogy viccel. Mi éppen csak nem voltunk bezárva. Nem voltunk betiltva, de nem is léphettünk fel. Annyit tudtam neki mondani, hogy »jó, hát próbáljátok meg, de ez szerintem nem fog sikerülni«. »Dehogynem, mert mi mondjuk meg, hogy mi lesz és hogy« – mondta erre ő. Márpedig ők azt szerették volna, ha mi velük megyünk. Még eltelt két-három hét, mire realizálódott a dolog, hogy tényleg megyünk velük, bár én még akkor sem igazán hittem el. Talán csak akkor, amikor már a Kisstadionban csináltuk a turné utolsó nagy buliját. De persze nemcsak Lacinak, hanem az LGT-nek is köszönhetjük, hogy beleálltak ebbe a dologba. Az akkori hatalmasságok egyszerűen nem tudtak mit kezdeni egy olyan kettőssel, mint az Omega és az LGT.”

A Kisstadionban adott zárókoncert hanganyagából annak idején született egy lemez, amire hat dal került az Omegától és az LGT-től, valamint négy a Beatricétől. A Beatrice teljes, negyven perces koncertjének feljavított minőségű hanganyaga november elején jelent meg hanglemezen.

Benkő László 77 évesen, november 18-án halt meg hosszan tartó, súlyos betegségben.