A MaszkaBál 2020. november 29-i adásában egy igazi világsztár mezzoszoprán, a Kossuth-díjas Kamaraénekes Komlósi Ildikó lép színpadra. A közvetítés 20:00 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

Komlósi Ildikó tanulmányait Budapesten, majd Londonban és Milánóban folytatta. 1984 óta rendszeres fellépője az Opera produkcióinak, nemzetközi karrierje pedig a Pavarotti-énekversenyen elért győzelmével indult 1986-ban, s hamarosan a legnagyobb dalszínházak – a New York-i Metropolitan, a Bécsi Állami Opera, a milánói Scala, a drzedai Semperoper és a londoni Royal Opera – visszatérő vendége lett. Repertoárján Donizetti, Mozart, Verdi, R. Strauss és Wagner operái mellett barokk és kortárs műveket is találunk, A kékszakállú herceg vára Juditjának pedig egyik legavatottabb tolmácsolójaként tartják számon a világban. Az Opera a 2015/16-os évad Kamaraénekesévé választotta, munkásságát 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkeresztjével, 2016-ban Kossuth-díjjal ismerték el. Műsorában főként a romantikus operairodalom hősnőit idézi meg, de egy ária erejéig a barokk zene világába is elkalauzolja a nézőket. Egyik vendége a szintén Kossuth-díjas, kétszeres Kamaraénekes Sümegi Eszter, a meglepetésvendég egy pályája elején járó szoprán énekesnő lesz.

Komlósi IldikóFotó: Emmer László

Műsor:

  • Händel: Rinaldo – Rinaldo áriája a II. felvonásból („Lascia ch'io pianga")
  • Saint-Saëns: Sámson és Delila – Delila Tavasz-áriája az I. felvonásból („Printemps qui commence")
  • Debussy: Suite bergamasque – Clair de Lune – előadja: Szennai Kálmán
  • Verdi: A trubadúr – Azucena Máglya-áriája a II. felvonásból („Stride la vampa!")
  • Verdi: A végzet hatalma – Leonóra áriája a IV. felvonásból („Pace, pace o mio Dio") – előadja: Sümegi Eszter
  • Verdi: A trubadúr – Azucena áriája a II. felvonásból („Condotta ell'era in ceppi")
  • Verdi: Aida – Aida és Amneris duettje a II. felvonásból („Fu la sorte dell'armi a tuoi funesta") – közreműködik: Sümegi Eszter
  • Bizet: Carmen – Habanera („L'amour est un oiseau rebelle")

Az előadás művészeti vezetői: Magyar Orsolya és Kováts Andrea
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán