Zenés-táncos mulatságon vett részt Oláh Gergő egy múzeumban - videó

Múzeumok Éjszakája, 2021, Oláh Gergő, Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár
Vágólapra másolva!
Egy különleges helyen, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban járt Oláh Gergő énekes, ahol olyan élményekkel gazdagodott a zsidó kultúráról és hagyományokról, melyek alighanem csak egy múzeumban, avatott vezetők segítségével szerezhetők meg. Ám ez még nem minden: a látogatásról videó is készült, melyben jól látható, hogy mind a vendéglátók, mind Oláh Gergő remekül érezte magát Európa egyik legjelentősebb judaisztikai gyűjteményének otthonában!
Vágólapra másolva!

"Elképesztően izgalmas különbőző kultúrákat megismerni" - mondja Oláh Gergő a videóban, melyben a Dohány utcai zsinagógánál működő múzeumba látogat el. Az épületegyüttes maga is Európa egyik legjelentősebb zsidó építészeti öröksége, ahogy az ott látható tárlatok is ilyennek számítanak.

De hogyan kell pontosan használni az imakellékeket, egyáltalán, melyek azok? Mit mond a hagyomány a megszentelt és a hétköznapi idő elkülönítéséről? S hogyan perdült táncra, fakadt dalra Oláh Gergő vendéglátói körében?

Tekintse meg az alábbi, izgalmas és szó szerint pezsdítő kisfilmet!

- mondja az énekes a videó végén, és ezzek a kijelentéssel alighanem csak egyetérteni lehet.

Ne feledje:

hamarosan, június 26-án, rajtol az idei Múzemok Éjszakája országos programsorozat, egyben az újraindulást követő időszak legnagyobb kulturális eseménye, ezúttal újra valódi terekben!

Több mint 300 intézmény, mintegy 1600 programmal regisztrált eddig az idei rendezvényre, Magyarország leglátogatottabb kulturális eseményére, melynek kiemelt témája idén a „fordulópont".

Az Origo rendszeresen beszámol az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb információkról, érdekes és különleges tartalmakról, így érdemes figyelemmel kísérnie a híreinket.