A Metallica 40 számának jogait adta el az együttes producere, Bob Rock. 

A Metallica producere, Bob Rock több mint 40 szám jogait adta el. A kanadai zenész-producer saját részesedését bocsátotta áruba egy 43 számot tartalmazó katalógusból. Az eladott produkciók között van a heavy metal banda Metallica című albuma és a Michael Bubléval készült Call Me Irresponsible is. A koronavírus-járvány miatt a zeneipar számos nagyágyúja döntött régebbi munkái eladása mellett. A zenészek ugyanis a globális egészségügyi válság miatt jó ideje nem tudnak koncertezni, és bevételeik elapadtak.

A Metallica producerének jogait a londoni központú Hipgnosis Songs Fund befektetési vállalat vette meg. A cég korábban Shakirával és Neil Younggal is megállapodott. A vásárlások részleteiről a vállalat, ahogy korábban, most sem árult el pénzügyi részleteket.

Bob Rock volt a társproducere az 1991-ben kiadott, Metallica című albumnak, amit általában a fekete albumként emlegetnek. A lemezen szerepel egyebek mellett a zenekar Nothing Else Matters és The Unforgiven című száma is. A lemez sikeréről sokat elárul, hogy dalait már több mint hétmilliárd alkalommal streamelték világszerte.Rock sokat dolgozott Michael Bubléval is. A „duó” Call Me Irresponsible című albuma 2007-ben jelent meg, és elnyerte a legjobb tradicionális pop-vokál album Grammy-díját.